Proslavljen veliki dan sesvetskog sporta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.5.2017. 23:51:23
Proslavljen veliki dan sesvetskog sporta

Foto: Veselica na sve strane. MRS Sesvete i Sesvete danas

U posljednjem, 26. kolu 1. HRL, rukometaši Sesveta potvrdili su svoju dominantnu vrijednost u tom rangu, te se plasirali u elitni rang našeg rukometa Premijer ligu. Tim je povodom ispred gimnazijske dvorane upriličena velika proslava.


Već se u nedjelju znalo da je MRK Sesvete od naredne sezone član najvišeg hrvatskog rukometnog ranga. Stoga je sve bilo spremno za veliku proslavu, jedino se moralo pripaziti da igrači ne potonu do kraja u euforiju, nego da pošteno odigraju i posljednju utakmicu i potvrde svoju vrijednost.

U posljednjoj su utakmici ugostili RK Osijek kojeg su bez nekog prevelikog stresa pobijedili 34 : 28. Ono što doista raduje je da su tribine sesvetske gimnazijske dvorane bile puni ljudi. Mnogi Sesvećani koji inače ne dolaze često na rukometne utakmice, sada su bili tu, pozdraviti nove prvake lige i članove najvišeg ranga.

Zahvalni na podršci navijačima i sponzorima, klub je priredio na prostoru ispred gimnazijske sportske dvorane roštiljadu za sve Sesvećane, a besplatno se točilo i piće. Došla je i cjelokupna uprava gradske četvrti na čelu s Draženom Markotom, a izaslanik gradonačelnika Bandića bio je pročelnik gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Ivica Lovrić. Bandić to sigurno ne bi propustio da nije bio u Vukovaru.

Bili su tu i mnogi znani i neznani, zvani i nezvani, iako je fešta bila za sve, staro i mlado, svi su proslavljali nove šampione. 
Prvenstvo je završeno na najbolji mogući način, a što sesvetski klub očekuje naredne sezone u Premijer ligi. Tajnik kluba Marko Ćurković smatra kako je važno prvu sezonu stjecati iskustva i pokušati opstati.

Vjeruje da će se u tome uspjeti, a nakon toga slijede daljni planovi i vjeruje da bi se MRK Sesvete mogao dugoročno ustabiliti u sredini ljestvice kao stalni i stabilni član tog ranga, s možda i konstantnim europskim utakmicama. No, to je dugoročni cilj o kojem nećemo ovom prigodom.

Sada je važno nakon vesele noći dobro se odmoriti, a onda krenuti strukturno i osobito financijski klub prepiremati za narednu sezonu, sezonu najelitnijeg natjecanja za koju se nadamo da će na svakoj utakmici biti publike kao i na ovoj.


O utakmici piše Marko Ćurković:

U zadnjoj utakmici sezone igrali smo protiv RK Osijeka na domaćem terenu. Iako je kolo ranije osiguran naslov prvaka, pobjedom smo htjeli uveličati ulazak u Premijer ligu i feštu koja je organizirana nakon utakmice. Gosti su u egalu bili do rezultata 3-3, a nakon toga se malo po malo odvajamo i stvaramo razliku koja je do poluvremena iznosila 17-13.

U nastavku utakmice imali smo i +9, a na kraju smo slavili rezultatom 34-28. Najbolji strijelac na utakmici bio je Darko Mršić sa 7 pogodaka, dok je Alen Šušnja bio također odličan sa 6 golova.

Prije početka utakmice prigodne poklone uručili smo našem vrataru Aleksandru Mateši koji je odigrao 108 natjecateljskih utakmica za klub te našem desnom krilu Marku Punčecu koji je bio važan kotačić u uspjesima koje smo ostvarili u zadnje dvije sezone. Naime, Aleksandar i Marko završavaju svoje igračke karijere te ih je publika nagradila velikim aplauzom. Prvenstvo smo završili s 41 bodom na kontu, pet više od drugoplasirane Maksimir Pastele.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak, Aleksandar Mateša; Neven Grgurić 3, Matija Rodić, Luka Ćosić 4, Mario Lacković 2, Matej Semren 1, Marko Punčec 1, Josip Mijo Jurić 1, Ivan Ćurković, Marko Mihaljević, Alen Šušnja 6, Nikola Mirosavljević 3, Luka Vinković 3, Roko Glasnović 3, Darko Mršić 7.

Trener: Zvonimir Bilić


Rezultati posljednjeg kola:


Konačna tablica:





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account