Sesvete na domaćem parketu izgubile od Poreča

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.5.2021. 12:11:48
Sesvete na domaćem parketu izgubile od Poreča

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rukometaši Poreča slavili s 24-21 (12-8) na gostovanju u Sesvetama u utakmici 5. kola Paket24 Premijer lige - Lige za prvaka. 21:24 (8:12).



Nakon pobjede Sesvećana u Poreču u kup utakmici Istrijani su tražili osvetu i dobili je, a domaći rukometaši čini se da su u susret ušli s razmišljanjem ako su mogli pobijediti u gostima, sigurno će i kod kuće. No stvarnost je potpuno drugačija, a psiha vraška stvar, jer ništa se ne može dobiti unaprijed.



Sesvećani su na samom početku susreta poveli, međutim gosti preuzimaju stvar u svoje ruke i prelaze u vodstvo koje drže do kraja prvog poluvremena 8:12. Previše tehničkih grešaka i nespretnosti u sastavu Sesveta protiv Poreča nije moglo proći nekažnjeno. 


U nastavku se Sesvećani bude, igraju čvršće u obrani, preciznije u napadu i serijom pogodaka stižu goste, te u 41.minuti prelaze u vodstvo 14:13. Igra se potom gol za gol, gosti prelaze u vodstvo, a domaći još jednom stižu u 48. minuti na 17:17. I to je bilo sve što su uspjeli, jako se troše i ne mogu više parirati vrlo razigranim i koncentriranim Porećanima.


"Poreč je zbog poraza od nas od kuće ušao u utakmicu željan osvete, a mi smo prišli utakmici malo presigurno i to je, čini se, osnovni razlog našeg poraza. Previše tehničkih grešaka, promašeni ziceri i pogreške kakve nam se inače ne događaju u utakmicama učinile su svoje. Gosti su bili koncentriraniji angažiraniji. Mi osim Krešića na početku drugog poluvremena nismo imali vanjskog igrača koji bi mogao prodrijeti, a protiv Poreča je tako nemoguće pobijediti. Isto tako 5 obrana na golu je premalo za susret ovakve razine", izjavio  je nakon utakmice trener Sesveta Silvio Ivandija.


Darko Krndelj sa šest pogodaka bio je najbolji u domaćim redovima. Poreč je imao sjajnog Filipa Glavaša s deset pogodaka na drugoj strani. 


Sesvete imaju još dva domaćinstva, već u srijedu dočekuju Nexe, a u subotu Dubravu. 


Sesvete: Filip Perić 5 obr, Nikola Kahlina; Darko Krndelj 6 (3), Josip Topić 2, Domagoj Potnar 1, Eugen Josip Žaja, Ivan Matić 1, Danijel Papić 1, Leon Strbad 3, Daniel Vusić 2, Mislav Šuker, Krešimir Krešić 3, David Štrković, Davor Gavrić, Karpo Sirotić 3 (1) i Nikola Finek


Trener: Silvio Iandija






Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account