Članice Hrvatske žene, organizacije Sesvete na Uskrsni ponedjeljak u Mariji Bistrici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.4.2019. 9:04:31
Članice Hrvatske žene, organizacije Sesvete na Uskrsni ponedjeljak u Mariji Bistrici

Foto: Hrvatska žena Sesvete

Članice udruge Hrvatska žena, grana II, ogranak 1. Sesvete bile su na Uskrsni ponedjeljak na hodočašću u Mariji Bistrici, u čemu su im se pridružili i mnogi Sesvećani.



Članice udruge s njihovim gostima na hodočašću zahvalile su pri tom Majci Božjoj Bistričkoj na spasu Sesveta i okolnih mjesta prigodom velike eksplozije negdašnjeg vojnog skladišta u Glibokom jarku, 7. 4. 1994. godine.


"Ove smo godine organizirali 24. zavjetno hodočašće, uvijek na Uskrsni ponedjeljak kako bi moglo prisustvovati što više vjernika", kazuje nam predsjednica sesvetske organizacije Hrvatske žene Mira Halapa. "U našoj molitvi i zavjetnim misnim darom i ovog smo Uskrsnog ponedjeljka molili za sve poginule branitelje, za naše bolesne članice i po 24. puta zahvalili Majci Božjoj Bistričkoj za spas Sesveta i okolnih mjesta od veće pogibelji", kazuje Halapa podsjećajući kako je prigodom eksplozije skladišta stradalo mnogo kuća i drugih objekata, te ljudi (eksplodiralo je oko 400 tona raznih ubojitih sredstava, šest poginulih vojnika i jedan civil, te dvadesetak ranjenih op.a.). 


Na molitvi je nazočilo veliki broj vjernika Sesveta i sesvetskih naselja, tako da je svetište bilo ispunjeno Sesvećanima.


"Hvala Domagoju Matoševiću, čuvaru svetišta Majke Božje Bistričke, prorektoru svetišta, župnicima, kapelanima i časnim sestrama na toplom dočeku", zaključuje organizatorica ovog hodočašća Mira Halapa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.11.2023. 15:34:44

Create Account