Ekološkom akcijom Sesvećani dali podršku međunarodnoj "Let's clean Europe

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.5.2019. 9:50:15
Ekološkom akcijom Sesvećani dali podršku međunarodnoj "Let's clean Europe

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, Gabrijel Lukić

Ovom ekološkom akcijom dana je potpora svim dobrohotnim građanima koji misle na svoj životni okoliš, te se osuđuju svi oni koji odbacuju otpad na naše zelene površine, kaže autor ovog članka, sesvetski gimnazijalac Gabrijel Lukić.




U sunčano proljetno subotnje jutro,  na inicijativu Udruge Zelene i plave Sesvete, OŠ Sesvete i Agroproteinke, čak 80-ak građanki i građana okupilo se kod šume u blizini nekadašnjeg auto-kampa kako bi očistili okolnu šumu od odbačenog smeća! 


Bilo je djece, mladih, odraslih koji su također mogli ostati spavati u toplini svoga doma, ali su odlučili poslati poslati poruku “Let’s clean up Europe”! Građani koji su sudjelovali u akciji bili su dočekani s pecivima, vodom, zaštitnim rukavicama i ostalim potrepštinama za izvršenje ovog plemenitog zadatka! 


Akcija je trajala sat vremena te je u tako kratkom roku iz šume bila izvučena plastika, automobilske gume, metalne cijevi,  i sl. Sav je otpad stavljen u vreće u na hrpe kako bi djelatnici Čistoće mogli prići kamionom, pokupiti i odvesti na odlagalište. Jedino kancerogene azbestne ploče nisu smjeli dirati zbog pravila o sigurnosti djece i drugih sudionika akcije, a to će, valjda, počistiti netko drugi.


Ovo je primjer kako se može okupiti sve dobne skupine, u tako malo vremena da izdvoje sat vremena vikendom i učine Sesvete još ljepšim mjestom za život.


Dijelimo ovaj primjer dalje, širimo i podržavajmo svaku inicijativu za ljepše i čišće Sesvete jer je to naša dužnost! 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account