Izvrstan rad posebice s mladima u DVD-u Planina Gornja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.3.2023. 15:18:15
Izvrstan rad posebice s mladima u DVD-u Planina Gornja

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Lani je pokrenut rad s mladima i odmah na startu mali vatrogasci DVD-a Planina Gornja osvajaju drugo mjesto na vatrogasnom kvizu.



Najmanje vatrogasno društvo u gradskoj zajednici DVD Planina Gornja održalo je u subotu navečer izvještajnu godišnju skupštinu gdje su iskazali svoj rad kroz protekli period. Iako brojčano najmanji u zajednici, to se ne odnosi na aktivnost koja je bila na zavidnoj razini. U prilog tome govori o bodovanje društava temeljem kojeg su osvojili 1657 bodova i nalaze se u zlatnoj sredini 57 gradskih vatrogasnih društava. Broje 69 članova od kojih 40 aktivna člana.


Povezani su sa svojom zajednicom odnosno mjesnim odborom i svim organizacijama koje djeluju na području naselja i okolice, te svojom župom.


Posebno je društvo ponosno na rad s mladima. "Zapovjedništvo Društva na čelu s Zapovjednikom Hrvojem Kučkom okupilo je i pokrenulo rad s vatrogasnim podmlatkom našeg društva kojeg čine David Pandek, Dorotea Kučko, Jan Kučko, Karla Hrgetić, Karlo Igrc, Mateo Igrc i Nina Kučko koji su budućnost su našeg društva", rekao je u svom izvještaju predsjednik društva Zdravko Juć. 


Rad društva svojom je nazočnošću pozdravio kašinski župnik Josp Senjak u čijoj je župi i naselje Planina Gornja, a delegat Vatrogasne zajednice grada Zagreba na ovoj skupštini Tomislav Večković pohvalio je rad društva i podržao njihov novi uzlet u aktivnostima zaštite i spašavanja.


Na skupštini društvo se zahvalnicama zahvalilo svojim malim vatrogascima na velikom uspjehu i osvajanju drugog mjesta na vatrogasnom kvizu mladeži gradske vatrogasne zajednice.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.6.2023. 9:57:33

Create Account