Kino se vratilo u Sesvete, od sad gledajte najnovije filmske hitove i dječje filmove uz kokice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.3.2024. 9:26:14
Kino se vratilo u Sesvete, od sad gledajte najnovije filmske hitove i dječje filmove uz kokice

Foto: NS Sesvete

Od sad u Sesvetama subotom dječja matineja u 11, a četvrtkom od 19 svjetski filmski hitovi.



Sesvete su bogatije za još jedan kulturni sadržaj – redovni kino program u prostoru nekad popularnog kina koje je davnih godina bilo  središnje mjesto okupljanja i druženja Sesvečana, a sada mu se vraća stara slava.


Zahvaljujući financijskim sredstvima Ministarstva kulture i medija nabavljen je projektor čime je  ovo  kino ponovno stavljeno u funkciju. 

Filmom “Želja”, Disneyeve produkcije, započeo je redovni program subotnjih matineja.  Rasprodana dvorana i vidljiva radost i osmijesi naših najmlađih sugrađana kao i njihovih roditelja pokazatelj su velikog uspjeha ovog projekta. Djeca se posebno vesele kokicama koje ih čekaju na ulazu, kao i šećernoj vuni kojom ih naši „kokičari“ ispraćaju nakon kina. 


"Ove subote ponovo je na repertoaru film „Želja“, a stigla nam je i lista dječjih kino hitova za travanj. Tako da će mališani i cijeli četvrti mjesec, svake subote na matineji u 11 sati, moći progledati najnovije kino hitove. Filmovi koji nam stižu su: NOINA ARKA, KUNG FU PANDA 4 i BRZI I NEUSTRAŠIVI", kazuje nam ravnateljica NS Sesvete Vjekoslava Damjanović.


Filmske projekcije za odrasle gledatelje odvijat će se četvrtkom u 19 sati. Svakog prvog četvrtka u mjesecu na programu je jedan filmski klasik, a ostali termini rezervirani su za recentne filmske uspješnice. U ožujku se prikazuju filmovi kandidirani za nagradu Oscar izvan engleskog govornog područja, dok će se u travnju prikazivati američki oskarovci. Tako će prvog četvrtka u ovoj sezoni igrati filmski klasik, oskarovac Martina Scorsesea, film „DOBRI MOMCI“, a nakon njega na programu su BARBIE I OPPENHEIMER i kao GODZILLA VS KONG: THE NEW EMPIRE, film za kojeg očekujemo da će sljedećoj podijeli Oskara osvojiti barem nagradu za najbolje vizualne efekte. 


Čini se da će sesvetsko kino ponovo postati točka okupljanja, druženja i mjesto gdje će starije i mlađe generacije stvarati neke nove uspomene.


Podsjetimo, prostor nekadašnjeg kina, tadašnjeg omiljenog okupljališta Sesvečana, stavljen je u funkciju 2009. godine kada je dvorana potpuno obnovljena za održavanje koncerata, kazališnih i drugih kulturno-umjetničkih sadržaja, a početkom ove godine, prijavom na Javni poziv Ministarstva kulture i medija dobivena su financijska sredstva za kupnju suvremenog projektora kojim je omogućeno prikazivanje najnovijih filmova koji trenutno igraju u kinima. 


Cijena ulaznice je  3,5 €.


Create Account