Kiša zalila Prigorje, intervenirali sesvetski vatrogasci (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.11.2019. 14:47:37
Kiša zalila Prigorje, intervenirali sesvetski vatrogasci (video)

Foto: DVD Sesvete

Obilna kiša koja je od noćas pada na području većeg dijela Hrvatske zadala je probleme u  dijelu Zagreba i Popovcu.



Vatrogasci DVD-a Sesvete pozvani su na intervenciju u Maksimirsku ulicu koju je poplavio potok s Medvednice, a voda se potom slijevala prema Krašu, te kolnikom prema stadionu. Sesvetska ekipa prvo je na tom dijelu pokušala pumpama olakšati situaciju dok nije stigla mehanizacija koja je potom odčepila most kojeg su zatvorili nanosi s viših predjela.  


Sesvetsku ekipu s navalnim su vozilom i pick upom činili dozapovjednik DVD-a Sesvete Sandi Garguljak, Matija Fišter, Matija Jakšić, Tino Perić i Ivica Šobak.

"Llišće iz šume odozgora sa Sljemena je ovim potokom došlo ovdje, tu nam je zaštopalo ova oteretni kanal, tako da smo morali to očistiti da otvorimo dalje protok potoka", izjavio je za HTV vođa interventne ekipe, dozapovjednik Sandi Garguljak dodajući da je promet tim dijelom Maksimirske bio vrlo otežan zbog vode koja se izlila na kolnik.




Potom su na poziv iz Mjesnog odbotra Popovec, u komunikaciji s centrom veze JVP-a Zagreb intervenirali u Popovcu gdje je voda izbijala iz šahtova poplavljujući podrume. Na intervenciju su izašli s pic-upom Ford Ranger s opremom za poplave i s posadom koju su činili Željko Klasić i Josip Parić. Vodu su prepumpavali s poplavljenog dijela nizvodno u polje.


Video: DVD Sesvete

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account