Kontrola alkohola ili droge i brzine u cijeloj EU

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.6.2017. 8:44:21
Kontrola alkohola ili droge i brzine u cijeloj EU

Foto:

Hrvatska kao dio Europske unije počela je provoditi neke zajedničke policijske akcije.


U sektoru prometa cijeli ovaj tjedan policije svih zemalja Europske unije provode zajedničku akciju kontrole brzine odvijanja prometa, te vozača na alkohol ili droge. Stoga će kroz cijeli tjedan i na području Sesveta, odnosno cijele Policijske uprave Zagrebačke biti pojačanih kontrola prometa, a svi zaustavljeni vozači testirat će se na alkohol ili drogu, ovisno o procjeni policajca. Sankcionirat će se pri tom i eventualni drugi prometni prekršaji, posebice nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece.

Ova represivna akcija provodi se u cilju podizanja svijesti vozača o potrebi vođenja posebne pozornosti kad je riječ o poštivanju ograničenja brzine, te konzumaciji alkohola odnosno droga i korištenja pojaseva. Svrha akcije nije kažnjavanje vozača, nego upravo suprotno, želja da se saznanjem svih o vrlo čestim i rigoroznim kontrolama podigne sigurnost odvijanja prometa na cestama, kao i sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece, kaže se u policijskom priopćenju.

Stoga, dragi vozači, bolje je pridržavati se prometnih propisa, negoli platiti kaznu, no, još je bolje usvojiti u vlastitu svijest, da poštivanjem propisa čuvamo svoju i sigurnost drugih.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.5.2024. 15:26:06

Create Account