Za Policijsku upravu zagrebačku Sesvete spadaju u Zagrebačku županiju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.7.2023. 11:39:54
Za Policijsku upravu zagrebačku Sesvete spadaju u Zagrebačku županiju

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotorgafija

U članku o upravnim poslovima policije tijekom ljeta, IX policijska postaja Sesvete smještena je među policijske postaje s područja županije.


Naknadna objava: Policijska uprava Zagrebačka vrlo je brzo reagirala, te ispravila pogrešku vraćanjem sesvetske policijske postaje među zagrebačke.


Zagrebačka policija objavila je na svojoj mrežnoj stranici članak pod nazivom Kako i gdje riješiti upravne poslove od 10. srpnja do 1. rujna 2023. u kojem se između ostalog u tablici policijskih postaja s područja uprave navodi da se IX policijska postaja Sesvete smješta u tablicu s ostalim postajama s područja Zagrebačke županije.


Iako je Policijska postaja Sesvete u formalnom smislu prestala postojati i promaknuta je u gradsku IX policijsku postaju, netko u policiji smatra da su Sesvete samostalna upravna jedinica s područja županije. 


Podsjećamo, Sesvete su prestale postojati kao općina kad su ušle u teritorijalno i administrativno područje grada Zagreba početkom devedesetih, a samostalan grad nikada nisu niti bile. 


Na ovu grešku ili neznanje onih koji su administrirali ovu objavu ukazao nam je sesvetski vijećnik Ivan Dokša koji je uputio mail u PUZ očekujući ispravak ove pogreške.



Vezane vijesti
Ažurirano: 25.7.2023. 16:12:57

Create Account