Ledena akcija sesvetskih vatrogasaca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.3.2018. 14:21:05
Ledena akcija sesvetskih vatrogasaca

Foto: DVD Sesvete

Nesvakidašnju "ledenu" akciju odradili su jučer članovi DVD-a Sesvete.


U jučerašnji smiraj dana hitali su na sesvetsko "labuđe" jezero, kako smo ga u jednom ranijem napisu nazvali, ustvrdivši tada kako je to jezero "ostavština" negdašnje ciglane sada dom jednoj prekrasnoj obitelji labuda i nekoliko divljih pataka. 


Vatrogasce je pozvao Azil za zaštitu životinja iz Dumovca. "Jezero se zaledilo. Hladnoća tamošnjim pernatim stanovnicima nije problem, ali je problem to što ne mogu doći do vode, voda je zaleđena, a i oni, kao i sva živa bića moraju piti, uz to još i hranu traže u vodi. Građani su nam dojavili da je jezero zaleđeno. Stoga smo zamolili naše vatrogasce da pokušaju napraviti barem male rupe u ledu, uz obalu, naravno pri tom svakako čuvajući sebe, kako bismo omogućili labudovima i patkama kontakt s vodom", rekla nam je Tihana Pevec edukatorica iz Skloništa za napuštene životinje u Dumovcu, ustanove Zološki vrt Grada Zagreba. 


"Bila nam je to koliko ja pamtim, prvi puta da razbijamo led na nekoj vodenoj površini. Uz pomoć raznih alata napravili smo dovoljno veliki prostor da životinje ponovo mogu doći do vode", rekao nam je Matija Ruga, zapovjednik sesvetskih vatrogasaca napominjući da koliko god ova akcija izgledala na prvi pogled trivijalnom, nije uopće bila bezazlena, pa se morao poduzeti niz sigurnosnih radnji, kako bi vatrogasci bez opasnosti od vlasititog pada u vodu mogli obaviti posao. 

Ono što je labudima normalno, čovjeku nije i pad u ledenu vodu u cjelokupnoj teškoj zaštitnoj opremi uopće ne bi bio bezazlen. 


No, na zadovoljstvo svih dobronamjernih ljudi koji u ovim teškim vremenskim uvjetima misle i na životinje, a zahvaljujući Azilu u Dumovcu i posebice našim vatrogascima, divlje patke i labudovi ponovo mogu do vode i nastaviti mirno živjeti na svom jezeru.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account