Mali ali agilni: Godišnja skupština DVD-a Planina Gornja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.3.2024. 18:56:28
Mali ali agilni: Godišnja skupština DVD-a Planina Gornja

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U subotu navečer održana je godišnja skupština DVD-a Planina Gornja, jednog od najmanjih, ali agilnih gradskih vatrogasnih društava.



Prema izvještaju koji je u subotu navečer u vatrogasnom domu u Planini Gornjoj podnio predsjednik društva Zdravko Juć, ovo vatrogasno društvo broji 76 članova i jedno je od najmanjih društva koja su udružena u Vatrogasnu zajednicu grada Zagreba. Jesu brojčano mali, ali vrlo aktivni i uvijek spremni pomoći. Uostalom prema na skupštini nazočnoj predsjednici VMO Planina Gornja Smiljani Radovec samo naselje broji tek cca 250 stanovnika, a to drugim riječima znači da gotovo nema u naselju obitelji koja nema barem jednog člana društva. 


Juć se još pohvalio i s vrlo dobrim podatkom da je do prije godinu dana prosječna starost članova u društvu spuštena s 50 na 39 godina, ponajprije zahvaljujući kontinuiranom učlanjenju djece i mladeži u rad društva.


Prema izvještaju zapovjednika Hrvoja Kučka, od spomenutih 76 članova, 44 su aktivna, 12 veterana, 20 pripadnika djece i mladeži. Također važno je spomenuti da unatoč po veličini malom broju članova, čak njih 21 je operativac s liječničkom licencom spreman kad zatreba na intervenciju. 


A njih je bilo i na njihovom području, odradili su ih kroz godinu pet i to jedan požar otvorenog prostora i tri tehničke intervencije, te jedna ostala. Sudjelovali su i na mnogim vježbama, te djelovali preventivno u ophodnji svog terena kroz ljeto obzirom da se nalaze na trasi hodočasničkog puta prema Mariji Bistrici.


Na njihovoj aktivnosti čestitali su im mnogi kolege iz raznih vatrogasnih društava, od pojedinih su dobili i prigodne darove, zatim nazočili su  već navedena predsjednica mjesnog odbora, saborski zastupnik Davor Bernardić i izaslanik VZGZ-a, član predsjedništva Damir Kostanjski. 


Na skupštini je Kostanjski uručio uvjerenja pripadnicima operative postrojbe za položene određene vatrogasne specijalnosti. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.12.2022. 11:54:46

Create Account