Marin Bosiočić igrao simultanku u sesvetskoj gimnaziji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.10.2021. 12:21:51
Marin Bosiočić igrao simultanku u sesvetskoj gimnaziji

Foto: Sesvete danas

Šahovski velemajstor i bivši hrvatski prvak Marin Bosiočić odigrao je s velikim i malim Sesvećanima u Gimnaziji simultanku na 20 ploča.



Hrvatski šahovski velemajstor i bivši prvak Hrvatske Marin Bosiočić odigrao je u četvrtak popodne simultanu partiju šaha s dvadesetak što velikih što malo manjih Sesvećana, uglavnom članova šahovskog kluba Sesvete Agroproteinka. 


A upravo je taj veliki sponzor mnogih sesvetskih klubova i sportskih događanja zaslužan i za ovaj turnir, ali i za šahovsku klupu koja je postavljena u parku ispred sesvetske gimnazije i koja će od sad biti na raspolaganju svim Sesvećanima koji žele na otvorenom u zelenom okružju odigrati partiju šaha. Figure su na gimnazijskoj porti, kamo se i vraćaju. Istovjetna klupa postavljena je ispred škole Iver.


Upravo je to mjesto, dakle gimnazijski park bilo odabrano za početak simultanke, a na toj vanjskoj ploči partiju su odigrali uvaženi šahovski gost i sesvetski učenik i član šahovskog kluba, Šimun Dumančić za kojeg tvrde da je mlada nada sesvetskog šaha.


Nitko od sudionika simultanke nije uspio ozbiljnije ugroziti velemajstora, međutim, to nije niti važno, važan je sam događaj kojeg će sudionici nositi dugo u sebi, a tome će im svakako pripomoći i dar koji su dobili, šahovske figure.


Ovaj lijep događaj svakako će pridonijeti daljnjoj promociji i Gimnazije Sesvete i samih Sesveta, ali i popularizaciji šaha među žiteljima naše gradske četvrti, osobito među mladima. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.7.2021. 14:19:30

Create Account