Mnogobrojni posjetitelji Kuzelina jučer su se vratili u rimsku prošlost

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2023. 9:15:37
Mnogobrojni posjetitelji Kuzelina jučer su se vratili u rimsku prošlost

Foto: Muzej Prigorja

Muzej Prigorja i ove je godine organizirao Dan otvorenih vrata arheološkog lokaliteta Kuzelin.



Jedan od najznačajnijih povijesnih lokaliteta sjeverne Hrvatske čije nalazište seže čak u brončano doba, kasnije rimska utvrda Kuzelin ponad Moravča i Gornje Glavnice, jučer su na Danu otvorenih arheološkog tog lokaliteta vrata posjetili mnogobrojni građani, ne samo Sesveta nego Zagreba i okolice. Prekrasna, topla, sunčana nedjelja izmamila je  velik broj posjetitelja koji su se dobro zabavili, a nešto i naučili. 


Bilo je dosta mnogo osnovnoškolaca, ali i gimnazijalaca koji su doista uživali sudjelujući u radionicama lončarstva, slikanja, tkanja, pisanja stilusom po voštanim pločicama, govorništva, borbenih vještina, a ponovili smo i kako se igra mlin, omiljena igra čija povijest seže još u doba antičkog Rima.


"Održano je sve kako smo i zamislili, odaziv je bio doista velik na čemu svima zahvaljujemo, a posebno DVD-u Kašina koji nam svake godine pomogne svojim terenskim vozilom u prijevozu materijala na Kuzelin do kojeg se inače osobnim vozilom ne može", rekao je Tomislav Mrčić u ime organizatora Muzeja Prigorja.



Vezane vijesti
Ažurirano: 28.9.2023. 12:36:22

Create Account