Na novom pješačkom mostu preko Vuger potoka uz Zagrebačku isfušaren spoj s nogostupom, potencijalno je opasan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.7.2023. 14:37:23
Na novom pješačkom mostu preko Vuger potoka uz Zagrebačku  isfušaren spoj s nogostupom, potencijalno je opasan

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Raspuklina između asfaltnog dijela nogostupa i metalnog dijela novoizgrađenog pješačkog mosta mosta tolika je da bi se netko mogao i ozbiljnije ozlijediti.



Na novom pješačkom mostu preko Vuger potoka uz Zagrebačku cestu simbolično rečeno, još se nije "farba" osušila, a već problemi. Prema dobro uhodanoj praksi sfušanog posla kad je naručitelj grad, županija ili država, tako je i ovdje uz laicima sumnjivo visoku cijenu projekta napravljen pješačko-biciklistički most koji ima svoje potencijalno opasne falinge. O tome nas je prije desetak dana obavijestio jedan naš sugrađan. 


Malo smo pričekali s objavom u naivnoj nadi da će netko nešto popraviti, no nije se dogodilo ništa. A o čemu se radi?


"Most popravljen, a ispred mosta rupa, dobro da nitko još nije nastradao, budući da je most jako prometan. Što pješice, Što biciklom, što rolama ili romobilom... Bilo kako bilo potrebno je hitno riješiti problem istog zbog sigurnosti osoba i prometala koji se kreću navedenim mostom", napisao nam je savjestan sugrađan nezadovoljan viđenim. 


I doista, došavši do mosta vidjeli smo prilično veliku raspuklinu između metalnog dijel mosta i nogostupa u širini od gotovo metar, a razmak između mosta i asfalta ponegdje je i dvadesetak centimetara. Kroz raspuklinu vidi se konstrukcija mosta, te čak dio potoka. 


I doista, možda će pješak to na vrijeme prepoznati kao opasnost, no dijete na biciklu, rolama ili već kako može tu zapeti, pasti i ozlijediti se. Hoće li odgovarati izvođač koji je traljavo odradio posao, nadzor je propustio obaviti svoj dio posla, ili investitor, a to je bio Grad.


Nadamo se da će ovo zapažanje doći do ušiju nadležnih, te da će opasna rupa uskoro biti sanirana.



Vezane vijesti
Ažurirano: 15.11.2023. 8:45:57

Create Account