Nekoliko "grajfera" smeća izvukli su danas sudionici velike eko akcije iz šume u Sesvetskim Selima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.6.2023. 16:17:41
Nekoliko "grajfera" smeća izvukli su danas sudionici velike eko akcije  iz šume u Sesvetskim Selima

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Pedesetak volontera, eko-aktivista, radnika Hrvatskih šuma i članova udruge Zelene i plave Sesvete čistili su danas šumu u Sesvetskim Selima.




Čak nekoliko samoutovarnih kamiona tzv. "grajfera" izvučeno je iz šume i skupčano uz put koji vodi kroz šumu na području Sesvetskih Sela. U današnju ekološku akciju uključilo se pedesetak sudionika, većinom djelatnika društveno odgovornih poduzeća kojima je ova akcija dobro poslužila kao tim bilding, a uz njih bili su tu i djelatnici Hrvatskih šuma, članovi udruge Zelene i plave Sesvete, te nekoliko savjesnih građana Sesvetskih Sela na čelu s predsjednikom Mjesnog odbora Matom Fofićem.


Sesvetski dio organizacije cijele ekološke akcije pripremile su Zelene i plave Sesvete, dok cjelokupnu organizaciju potpisuje Institut za društveno odgovorno poslovanje u suradnji s Green fushion, a podršku ovoj akciji dalo je i vodstvo Grada Zagreba šaljući potporu u vidu kamiona Čistoće koji će sav prikupljeni otpad zbrinuti na odgovarajući način. 


Nekoliko desetaka kubika raznovrsnog otpada pripremljeno je Čistoći za odvoz, no strašno je to čega se sve tu našlo. Prije svega velike količine plastičnog otpada od osobnih automobila u vidu maski, odbojnika, spojlera i slično. Sudionici akcije ljutito su komentirali da se očito negdje u blizini nalazi neki nesavjesni autolakirer ili možda limar. No, bilo je ki raznovrsnog otpada iz kućanstava, a kao kuriozitet bila je odbačena plastična kada koju je vlasnik kuće očito nakon rekontrukcije odbacio u šumu, zajedno s kućnim brojem, pa se na kraju otkrilo i o kome se radi. 


Na kućnom broju pisalo je 14 i ispod ulica - Voloderska, zanimljivo u samoj blizini spomenute pozicije čišćenja.  Naravno da su voditelji akcije sve prijavili nadležnim institucijama koji će, nadajmo se, pokrenuti adekvatne korake prema nesavjesnom i pomalo bedastom građanu, koji svoj ilegalno odbačeni otpad još obilježi vlastitim kućnim brojem.


U svakom slučaju akcija za pohvalu, a besramni pojedini naši sugrađani koje sve nas i naš okoliš truju na ovaj način, za svaku su osudu.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account