Održan tradicionalni božićni koncert KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.12.2023. 12:46:59
Održan tradicionalni božićni koncert KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Već dugi niz godina u Vugrovcu se održava božićni koncert KUD-a Dragutin Domjanić kao posljednji društveni događaj u godini, pa je tako bilo i ovaj put.



Velika dvorana vugrovečke stare škole i ove je godine bila premala da primi sve posjetitelje na sada već tradicionalnom božićnom koncertu koji nije održan tek 2020.  2021. godine radi pandemije i oštećenja zgrade nakon potresa. 


Raznolikom programu nazočili su predstavnica Gradskog ureda za kulturu Cvijeta Grijak i vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić.


Uz prigodnu recitaciju, kudovci su prokazali dječje igre, tradicionalne plesove, ali i prigodne pjesme koje su izveli zbor KUD-a Eko-etno grupa Prigorske sem gore list, te župni zbor vugrovečke župe.


Najposebniji trenutak bio je sam kraj kad su na pozornici svi izvođači, njih stotinjak, zapjevali Narodi nam se kralj nebeski. 


Folkloraši su pak, izvan predviđenog programa i protokola zahvalili predsjednici društva Jasni Židak na svemu što je činila i što čini i dan danas u održavanju društva na životu, te držeći i nadalje dobar radni tempo udruge. Tom su prigodom spomenuti aktualni i neki prethodni voditelji koji su svojim angažmanom mnogo učinili za prosperitet ovog KUD-a.


Program je završen, naravno, zakuskom i prigodnom veselicom uz, kako bi folkloraši drugačije znali, nego uz pjesmu i ples, te svirku tambura njihovih tamburaša. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2024. 9:40:45

Create Account