Dobar rad društva potvrđen na godišnjoj skupštini KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.3.2024. 9:40:45
Dobar rad društva potvrđen  na godišnjoj skupštini KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U pet sekcija aktivno djeluje 110 što malih i mladih što odraslih članova. 



Kulturno umjetničko društvo Dragutin Domjanić Vugrovec trenutno broji više od 130 članova od kojih 110 aktivno sudjeluje u izvođenju programa u pet sekcija i to u 3 plesačke, jednoj tamburaškoj i pjevačkoj sekciji fuzioniranoj iz Eko-etno udruge "Prigorske sem gore list".


Na subotnjoj redovnoj godišnjoj skupštini predsjednica društva Jasna Židak podnoseći izvještaj o radu pobrojala je niz aktivnosti svih pet sekcija društva koje su u proteklog godini imale impresivan broj nastupa odnosno sudjelovanja u mnogim manifestacijama i drugim događanjima. 

Također dotaknut je i problem koji muči mnoga slična društva i udruge, a to je nedostatan financijski poticaj od Grada Zagreba osobito u odnosu na neka ranija sufinanciranja koja su bila puno obilatija, pa folklorna društva koja njeguju i čuvaju našu baštinu jedva spajaju kraj s krajem, a nešto slično bilo je naglašeno i na dan ranije održanoj skupštini KUD-a Kašina.   


Podršku radu društva na skupštini su obraćanjem skupu dali mnog. Vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić, književnica i slikarica Štefica Koši Jakopović, predsjednik DVD-a Vugrovec Mladen Uroić, predsjednik VMO Đurđekovec Marijo Đurković, predsjednica udruge umirovljenika Gornji Vugrovec Ružica Dominko, umirovljeni ravnatelj OŠ Vugrovec - Kašina Ivan Klaić te zapovjednik DVD-a Kučilovina Ivica Blažinović kojemu je potom predsjednica društva Jasna Židak uručila na poklon dvije slike nastale na vugrovečkoj likovnoj koloniji, a u znak zahvalosti za veliki doprinos i potporu koju DVD Kučilovina daje radu i akciji vugrovečkih folkloraša.


Po završetku skupštine nazočne je ukratko zabavio nastup mladih folkloraša, tamburaša i pjevača.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.12.2023. 12:46:59

Create Account