Održano "Sesvetsko proljeće 2024." 200 km izletničkog biciklizma od Sesveta do Sesveta kroz 4 županije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.3.2024. 14:59:15
Održano "Sesvetsko proljeće 2024." 200 km izletničkog biciklizma od Sesveta do Sesveta kroz 4 županije

Foto: Bratislav Lazović i Borko Samec/Sesvete danas

Odbiciklirano 200 km trase "Sesvetsko proljeće 2024." više od 200 biciklista na brevetu koji spaja izletnički biciklizam s vrlo visokim stupnjem kondicije.




Treću godinu a redom sesvetski biciklisti organizirali su svoju randonneuersku turu od Sesveta kroz četiri županije do Sesveta.  Brevet des randonneurs francuska je licenca (brevet) koja spaja izletnički biciklizam (randonneurs) s vrlo visokim stupnjem kondicije, odnosno na takvom vidu biciklističkog izletništva sudjeluju oni koji bez ikakvog problema u danu su u stanju odvoziti 200 kilometara na biciklu. Pri tome nema pobjednika niti gubitnika, nema redoslijeda, postoji tek zadano vrijeme u koje se ruta mora odvoziti.


Ovih 200 kilometara sa startom u Sesvetskoj Sopnici na parkiralištu šoping centra Park & Shop Sesvete i povratkom na isto mjesto sudionici su trebali prevesti za najviše 13 sati i trideset minuta. Start je bio u 8 ujutro, a posljednji biciklisti su trebali stići najkasnije do 21,30, što su gotovo svi i ispunili, a prvi su stigli već oko 18 sati. Pri tom su bile kontrolne točke na pravcu kretanja Sesvete - Marija Bistrica - Konjščina - Novi Marof - Rakovec - Vrbovec - Čazma - Kloštar Ivanić - Ivanja Reka - Sesvetska Sopnica. Na svakoj kontrolnoj točki je bila lagana okrjepa, odmor koliko si tko treba i želi uzeti, te nastavak dalje.


Ovo je bilo treće ovakvo biciklistiko događanje u Sesvetama uz želju organizatora da se  ono nastavi dugi niz godina, a možda postane i tradicionalno.



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.3.2024. 9:31:12

Create Account