Ovog vikenda nadzor vozila na dva kotača

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.8.2019. 14:45:37
Ovog vikenda nadzor vozila na dva kotača

Foto: PUZ

Policija je za ovaj vikend najavila akciju koju će posebno posvetiti vozačima motora, mopeda i bicikala.Priopćenje:


Dana 23. i 24. kolovoza 2019. g. na području Policijske postaje Sesvete, provest će se akcije „NADZOR VOZAČA MOTOCIKALA, MOPEDA I BICIKALA U CESTOVNOM PROMETU“. Tijekom postupanja po zadaćama iz akcije pojačat će se aktivnosti usmjerene na sankcioniranje prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanja prednosti prolaska, nepropisnog uključivanja u promet, nepropisne brzine, istek valjanosti prometne dozvole, tehničke neispravnosti vozila, nepropisno pretjecanje i drugi uočeni prekršaji. 


Također, posebna pozornost posvetit će se prekršajima koje čine vozači bicikala, a najčešće su to nepropisno kretanja po nogostupu, nekorištenje biciklističkih traka, kretanje u suprotnom smjeru i korištenja mobitela za vrijeme vožnje.


S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebna pozornost posvetit će se prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti, kao i ostali prekršaji.Vezane vijesti
Ažurirano: 27.11.2020. 10:37:17

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account