Požar ne ispušta štetne plinove

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.5.2017. 7:14:03
Požar ne ispušta štetne plinove

Foto: Slika požara rano jutros/ HINA/ Tatjana MIŠČANČUK

Ured za upravljanje u hitnim situacijama posebnim je priopćenjem tijekom noći izvijestio o sinoćnjim rezultatima mjerenja kvalitete zraka koja je proveo Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.  Tijekom svih višestrukih mjerenja kvalitete zraka koja su provedena i u neposrednoj blizini požarišta i u široj okolini,  kao i tijekom posljednjeg mjerenja provedenog  u 01:00, nije zabilježena prisutnost štetnih plinova, priopćila je Tajana Tomašević, voditeljica ureda uprave C.I.O.S. d.o.o.

Opreza radi, Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreb u svom je priopćenju uputio građane da vrata i prozore domova drže zatvorenima dok se požar u potpunosti ne ugasi, te da se ne zadržavaju u prostoru širenja dima. „Dr. Andrija Štampar“ će nastaviti sa kontinuiranim mjerenjima kvalitete zraka, a o eventualnoj opasnosti javnost će bez odgode biti obaviještena.
 
Vatrogasci su još uvijek na terenu. Požar je pod kontrolom. Plamen je zaustavljen, a vatrogasci trenutačno rahle požarište i zalijevaju opožareni materijal.

Na večerašnju intervenciju je sveukupno izašlo 135 vatrogasaca sa jedanaest vozila i dvadeset pet vozila DVD-a.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.4.2021. 7:56:46

Create Account