Savska cesta jutros otvorena za promet

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.12.2017. 14:07:59
Savska cesta jutros otvorena za promet

Foto: Ilustracija

Nakon  tri tjedna radova u promet je puštena rekonstruirana Savska cesta koja je u svojoj ukupnoj dužini 

preasfaltirana.



Konačno će stanovnici tog dijela Sesveta, ali i svi ostali korisnici ove prometnice moći odahnuti, jer radovi su završeni, ali svakako treba pohvaliti i izvođače, jer su radove završili tjedan dana prije roka. Naime, završetak radova bio je planiran za 11. prosinca.

"U dužini od 2.000 metara i površini od 14.000 kvadratnih metara obnovili smo dva sloja asfalta. Riječ je o nosivom i habajućem sloju asfalta s cjelokupnom sanacijom rubnjaka, bankina, te novom horizontalnom signalizacijom – rekao je direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić.


Radovi su financirani iz Plana komunalnih aktivnosti Gradske četvrti Sesvete, a njihova vrijednost je oko 2,6 milijuna kuna.


"Drago nam je što smo danas prisutni otvaranju Savske ceste koja prolazi kroz Jelkovec. Ova prometnica je jako važna jer veliki broj stanovnika istočnog dijela Sesveta i Dugog Sela prolazi ovuda kako bi zaobišli centar Sesveta koji je često prometno zakrčen. To se najčešće događa u jutarnjim satima kada se kolona vozila kreće prema centru Zagreba, ali i u popodnevnim kada se ljudi vraćaju s posla. Iako je obnova ove ceste bila planirana za ljeto iduće godine, mi smo inzistirali da to bude što prije i u dogovoru sa Zagrebačkim cestama smo uspjeli obaviti ovaj posao", rekao je na otvorenju prometnice Stjepan Kezerić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account