Sesvetske žene nagrađene u Dugom Selu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.10.2018. 22:10:31
Sesvetske žene nagrađene u Dugom Selu

Foto: Hrvatska žena

U sklopu manifestacije Stara jela z Dugoga Sela članice sesvetske organizacije Hrvatska žena osvojile su treću nagradu, piše predsjednica Mira Halapa.




Manifestacija "Stara jela z Dugoga Sela" - održana je proteklog vikenda. u susjednom gradu. Na poziv organizatora odazvale su se i članice UDRUGE "HRVATSKA ŽENA" ZAGREB ogranak 1.Sesvete. Sudjelovale smo u subotu 29.9. tako da smo bogato opremile naš štand tradicijskim kolačima, zimnicom slatkom i kiselom' domaćim likerima i naravno pitom od jabuka i štrudlom od jabuka. Ove godine se ocjenjivala pečena gusaka i štrudla z jabukama. Guske jer uvod u Martinje, a slastice z jabukama jer su dobro rodile i simbol su jeseni. 


Uređenje štanda je bilo zapaženo i uređeno kak se šika.  Štrudla je pečena po receptu kak su delale naše bake, a sačuvala ga je naša članica Katarina Marković koja je i spravila štrudlu s kojom smo osvojile treću nagradu. Šef strogog stručnog ocjenjivačkog suda bio je Tomislav Špiček. Obzirom da nam je ovo prvo gostovanje u susjednom nam Dugom Selu zadovoljne smo svojom prezentacijom i predstavljanjem Udruge. 


Sitni tradicijski prhki kolači, također su prilikom degustacija dobili pohvale. Pozdravili smo se sa: Vidimo se dogodine, ako Bog da zdravlja, jer smo dokazali ovom nagradom da nismo slučajno pozvane. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.11.2023. 15:34:44

Create Account