Sesvetski Rotarijanci donirali "Štamparu" termovizijsku kameru, a KBC-u Zagreb zaštitnu opremu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.6.2020. 14:23:30
Sesvetski Rotarijanci donirali "Štamparu"  termovizijsku kameru, a  KBC-u Zagreb zaštitnu opremu

Foto: Rotary Sesvete

Rotary klub Zagreb Sesvete donirao je Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar u dvije akcije termovizijsku kameru i zaštitna sredstva.Donacija članova sesvetskog Rotary kluba bila je dio velikog humanitarnog projekta kojeg je proveo Rotary Hrvatska vrijednog 2, 9 milijuna kuna, a bio je proveden je tijekom svibnja.


Članovi Rotary zajednice u Hrvatskoj neprestano pronalaze načine kako dati svoj doprinos u zajednicama u kojima djeluju, a u trenutnoj je situaciji poseban fokus na pomoć onima koju su najviše ugroženi pandemijom COVID-19. Kako bi pomogli zaštititi one najizloženije, medicinsko osoblje i zdravstvene djelatnike, Rotary klub Zagreb Sesvete donirao je vrijednu termovizijsku kameru koja je postavljena na ulazu u Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Ova kamera ima za cilj prepoznati osobe povišene tjelesne temperature kao potencijalne nositelje zaraznih bolesti, te tako pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa. Ukupna vrijednost kamere odnosno donacije iznosi 40.000,00 kuna.

Donacija je realizirana u sklopu velikog distriktnog (hrvatskog) humanitarnog projekta kojim je hrvatski Rotary donirao 29 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske. Vrijednost skupne donacije procjenjuje se na 2, 9 milijuna kuna i svoju će primjenu pronaći, ne samo u aktualnoj borbi s koronavirusom, nego i u budućnosti. Značajna sredstva za nabavku kamera osigurao je Rotary Hrvatska, a svoj su doprinos dale i tvrtke Dahua Technology, te Tehnozavod Marušić prepoznavši vrijednost projekta.

U ime Rotary kluba Zagreb Sesvete, donaciju je ravnatelju dr. Zvonimiru Šostaru i dr. sc. Sandri Šikić dipl. ing. uručio predsjednik kluba Časlav Dunović.

Osim ove kamere, sesvetski su Rotarijanci, također u sklopu distriktne inicijative vrijedne više od 200 tisuća kuna, donirali najkvalitetnije FFP2 i FFP3 maske proizvođača 3M Kliničkoj bolnici Sv. Duh, a planirana je ista donacija i za KB Dubrava. Maske su nezamjenjiv dio opreme prilikom provođenja određenih dijagnostičkih i terapijskih postupaka pri kojima postoji velika mogućnost zaraze. Ovim se načinom štiti medicinsko i zdravstveno osoblje, te se mogućnost širenja zaraze u zdravstvenim ustanovama svodi na najmanju moguću mjeru.


O Rotaryju

Rotary je globalna mreža koju čini 1,2 milijuna susjeda, prijatelja, ujedinjenih u poduzimaju akcija kako bi stvorili trajne pozitivne promjene u zajednicama diljem svijeta. Već više od 110 godina Rotarijanci su koristili svoju strast, energiju i profesionalno iskustvo kako bi svojim služenjem unaprijedili živote drugih. Od promicanja pismenosti i mira do osiguravanja čiste vode i poboljšanja zdravstvene zaštite, članovi Rotaryja uvijek rade na tome da svijet učine boljim i ugodnijim mjestom za život. Posjetite rotary.hr kako biste saznali više o Rotaryju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.12.2020. 10:26:45

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account