Sesvetsko Vijeće zatražilo od grada izgradnju doma za starije osobe na području Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.9.2023. 11:09:16
Sesvetsko Vijeće zatražilo od grada izgradnju doma za starije osobe na području Prigorja

Foto: Pixabay

Na sesvetskom području živi više od 16 tisuća osoba starijih od 60 godina prema popisu iz 2021. godine, a slobodnih mjesta u gradskim i privatnim domovima gotovo da i nema.




Na sjednici Vijeća Gradske četvrti Sesvete vijećnik Damir Pigac (SDP) predložio je da se od Grada zatraži izgradnja doma za starije i nemoćne osobe, jer, mjesto u domu, kako je rekao, teško je dobiti, a u Sesvetama živi najmanje 16 tisuća stanovnika starijih od 60 godina od kojih već mnogi imaju potrebu za domom, a većina bi mogla uskoro zatražiti smještaj. Predložio je da se dom pozicionira u prigorskom dijelu četvrti, primjerice na području Moravča gdje postoji dovoljno velika parcela u gradskom vlasništvu. 


Ideju je podržao vijećnik Matija Kralj (HDZ) koji je predložio konkretnu parcelu gdje bi objekt mogao biti izgrađen. Radi se o čestici uz glavnu cestu površine 5755 kvadrata s negdašnjim starim objektom javne namjene koji se već dulje vremena ne koristi, a teško je stradao u potresu, ima crvenu naljepnicu, te je ionako predviđen za rušenje.  


Obzirom da grad planira gradnju novih domova za starije i nemoćne osobe Pigac smatra da bi se jedan takav mogao napraviti i u Sesvetama, a da ne guramo sve u centar bilo bi dobro takvu ustanovu izmjestiti u zeleni dio Sesveta gdje bi i korisnicima doma bilo ljepše. 


Prijedlog su jednoglasno podržali svi vijećnici, te će Vijeće preložiti gradskim službama uvrštavanje ovog prijedloga u svoje planove. Obzirom da se u ovom slučaju radi o gradskom vlasništvu parcele, nema, smatraju niti u imovinsko - pravnom smislu nikakve prepreke ostvariti ovaj projekt.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account