Sinoćnja velika potjera i jurnjava zagrebačkim ulicama započela u Novom Jelkovcu, završila nesrećom na Jarunu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.2.2024. 14:10:16
Sinoćnja velika potjera i jurnjava zagrebačkim ulicama započela u Novom Jelkovcu, završila nesrećom na Jarunu

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Prilikom bijega neregistriranim vozilom činio teške prometne prekršaje i doveo u opasnost policijske službenike, pa na koncu nakon slijetanja s ceste uhićen.



Prava filmska potjera događala se sinoć na zagrebačkim ulicama, a započela je u Novom Jelkovcu. Prema policijskom izvještaju sinoć oko 21.45 sati u Novom Jelkovcu, policijski su službenici radi provjere identiteta pristupili vozaču osobnog automobila marke Ford bez registarskih oznaka, no on se tim vozilom tada dao u bijeg. Nastavio je vožnju u smjeru zapada preko Zagrebačke obilaznice odnosno autoceste A3 odakle se s čvora kod Jankomira uključio u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka, prolazeći velikom brzinom kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima za njegov smjer kretanja. 


Tijekom vožnje, cijelo se vrijeme oglušivao na zvučna i svjetlosna upozorenja i naredbe policijskih službenika, da bi dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom sletio s kolnika. Radi sprječavanja njegovog daljnjeg bijega, policijski službenici tada su prema njemu uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje), a potom utvrdili da se radi o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela.


Tijekom potjere, osumnjičeni je svojim vozilom udario u dva policijska vozila, i to na Jarunskoj ulici te križanju Zagrebačke avenije i Hrvatskog sokola, pri čemu su lakše ozlijeđena dva policijska službenika iz vozila u Jarunskoj ulici. Lakšu tjelesnu ozljedu zadobio je i osumnjičenik, a priveden je u službene prostorije policije te se kriminalističko istraživanje nastavlja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.4.2024. 11:06:21

Create Account