Uhvaćena dvojica serijskih razbojnika, od 29 pljački dućana, četiri su bile u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.2.2024. 13:32:37
Uhvaćena dvojica serijskih razbojnika, od 29 pljački dućana, četiri su bile u Sesvetama

Foto: Pixabay

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu razbojnika čime je zaustavila seriju od 29 razbojništava od kojih dva nad stranim državljanima, četiri su počinili na području Sesveta.




Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 19 i 20 godina zbog sumnje da su počinili ukupno 29    kaznenih djela razbojništva od kojih su četiri ostala u pokušaju te jedno kazneno djelo teške tjelesne ozlijede.


Kaznena djela razbojništva su počinjena od 23. prosinca 2023. do početka veljače 2024. godine u raznim prodavaonicama na području  Dubrave, Maksimira, Peščenice, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja, Sesveta, Samobora i Zaprešića od kojih su dva razbojništva počinjena nad stranim državljanima s radnom dozvolom u Republici Hrvatskoj, (jedan državljan Pakistana koji u RH radi kao dostavljač hrane dok je drugi državljanin Filipina zaposlenik trgovine.


Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su osumnjičeni prilikom počinjenja kaznenih djela maskirali se potkapama odnosno fantomkama, dugim majicama s kapuljačama koje bi navukli preko glave, gumenim i platnenim rukavicama, nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću, a zaposlenicama u trgovinama bi prijetili plastičnim pištoljem, nožem, verbalno, a ponekad bi i uporabili tjelesnu snagu nad njima s jednim ciljem otuđiti novac iz blagajne. Do trgovina dolazili bi taksijem, a isto tako su i odlazili, nakon čega bi u apartmanima koje su iznajmljivali, međusobno dijelili novac otuđen u razbojništvima.


Prilikom počinjenja razbojništva nad državljaninom Pakistana, dostavljačem hrane, sumnja se kako su ga dočekali na ulici nakon naručivanja hrane, uz prijetnju pištolja i uporabom tjelesne snage teško ga ozlijedili otuđivši mu dostavnu torbu s hranom i novac.


Novac su većinom trošili na plaćanje iznajmljenih raznih apartmana po Zagrebu, drogu, kockanje, ali i za svakodnevne potrebe.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 13.000 eura.

Na području Sesveta počinili su četiri razbojništava u prodavaonicama i to:


25.12. 2023. Ulica Kaktusa u Novom Brestju

18.1. 2024. Ulica Kaktusa  u Novom Brestju

25.1.2024.  Bartola Kašića u Sesvetama

29.1.2024. Selnička  u Sesvetskoj Selnici


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Kriminalističko istraživanje se nastavlja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.4.2024. 11:06:21

Create Account