Sopničani jutros spriječili odvoz inventara i pražnjenje društvenog doma, podršku im pružili mnogi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.1.2024. 12:40:22
Sopničani jutros spriječili odvoz inventara i pražnjenje društvenog doma, podršku im pružili mnogi

Foto: Goran Horvat

Gradske službe željele su jutros isprazniti prostorije društvenog doma u Sesvetskoj Sopnici u čemu su ih spriječili sami mještani.



Nakon prosvjeda u srijedu, mještani Sesvetske Sopnice nadali su se dijalogu s Gradom, no nisu ga dočekali. Pristigao im je e-mail u kojem ih gradske službe obavještavaju o preuzimanju doma i njegovom pražnjenju od inventara. Spomenuta radnja trebala je započeti jutros, no mještani na čelu s predsjednikom VMO Sesvetska Sopnica Goranom Horvatom odlučno su odbili zahtjev gradskih službi.


"U utorak, 23. siječnja zaprimili smo mail od Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost o izmještanju i deponiranju inventara i namještaja koji se nalazi unutar objekta društvenog doma. Smatrali smo kako će nakon našeg  prosvjeda u srijedu Grad odustati od svojih namjera i uči s nama u dijalog kako bismo riješili nastalu situaciju, ali danas smo dobili telefonski poziv da  u petak, 26. siječnja u 8 sati ujutro dolaze djelatnici tehničkog sektora i izvođači te traže da im se otključa prostor kako bi mogli imati pristupiti radovima.  Obzirom da nismo dobili nikakav odgovor niti poziv iz grada na sastanak vezano uz prenamjenu, nismo dozvoliti ulazak u prostor društvenog doma.


Zato smo se odlučili mirnim prosvjedom, a ako bude potrebno i živim lancem zaustaviti radove i iseljenje inventara i namještaja dok ne dođe do adekvatnog rješenja koja zahtijevamo", rekao je predsjednik VMO Sesvetska Sopnica Goran Horvat ponavljajući da nisu protiv vrtića koji im je potreba i za kojeg se zalažu, ali ne u ovom prastarom zdanju  montažne "Marlesice" kojoj je davno istekao vijek trajanja. Horvat dalje navodi da su tražili od grada rušenje objekta i izgradnju nove i sigurne zgrade u koju će mališani moći polaziti vrtić bez bojazni njihovih roditelja, te uz taj prostor i adekvatan prostor mjesne samouprave koju koristi više od 300 mještana ovog naselja.


Prosvjed su došli podržati  gradski vijećnici Gordana Rusak i Ivica Lovrić, te vijećnica u VGČ Sesvete Zorica Gregurić, kao i tajnik HDZ-a Sesvete Dražen Markota zajedno s mnoštvom građana.


"Zajedno smo uspjeli spriječiti današnji pokušaj ulaska gradskih vlasti da provedu svoj režim iz 1945. i da nam sve oduzmu! Idemo dalje još jače, jer Zagreb ne NAŠ ne njihov", zaključuje predsjednik VMO Sesvetska Sopnica Goran Horvat.


U razgovoru sa strane grupe građana čuli smo i razmišljanje kako predsjednik VMO Sesvetska Sopnica čini protiv Tomaševića upravo ono, što je Tomašević činio protiv Bandića kad se nije slagao s njegovom politikom.  Očito će se građanski neposluh u Sesvetskoj Sopnici nastaviti i nadalje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.2.2024. 13:16:26

Create Account