Spačeki otišli na petodnevnu vožnju jadranskom i kontinentalnom Hrvatskom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.8.2019. 17:18:51
Spačeki otišli na petodnevnu vožnju jadranskom i kontinentalnom Hrvatskom

Foto: TZ Samobor

Iako je 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru u subotu navečer formalno završen, i u nedjelju je bilo živo u Kampu Spačeka. Dolazili su posjetitelji, radili ugostitelji, trgovalo se i bilo je zabavnog.programa.Prema planu, u nedjeljnim prijepodnevnim satima na put su krenule dvije karavane Spačeka. U organizaciji Hrvatskog 2CV Citroёn kluba za sudionike su organizirane dvije atraktivne hrvatske rute s polaskom iz Samobora. Jadranskom rutom kretalo je od 10 sati stotinjak spačekista prema moru preko Karlovca, do Ogulina i jezera Sabljaci, pa nastavak prema Baškim Oštarijama, dolaskom do Biograda na moru i boravkom i odmorom od dva dana, te nastavkom do konačnog cilja u selu Radošići u Etno selu Škopljanci. 


Organizirano je završno parkiranje u Splitu na stadionu Poljud HNK Hajduk 09. 08. 2019. oko 12 h. Druga atraktivna ruta je kretala od 11 sati kontinentalnom rutom put i okolo Zagorja do Bedekovčine, pa prema Mariji BIstrici, Križevcima do Vrbovca,nastavkom puta u smjeru Moslavine a preko Siska do Parka prirode Lonjsko polje (Krapje) do Slavonije u kojoj će posjetiti Požegu, Kutjevo i Đakovo (dogovorena posjeta ergele lipicanaca). Organiziran je završni susret u Osijeku 09.08. uz pomoć Grada Osijeka. Naravno, puno je još onih koji su se zadržali još neko vrijeme u Samoboru, obilaze Zagreb ili putuju Hrvatskom u vlastitom aranžmanu.


Sretni dobitnici jučer su podizali i nagrade tombole u kojoj su sudjelovali svi sudionici ili nagrade i medalje osvojene na jednom od natjecanja.

Vrijednu prvu nagradu tombole,( rolling šasija 4x4) dobio je broj 2412 i otišla je u Francusku, gospodinu Etienne Musslinu. Na odlasku su sudionici sa svih strana čestitali organizatorima i svima koji su se proteklih 6 dana trudili da sve bude što bolje, da se (bez obzira na vremenske neprilike) održi pozitivna energija ovog međunarodnog susreta I druženja, na koje je došlo više od 3.500 Citroёna i više od 10.000 ljudi.


Bilo je i onih koji nisu mogli doći ranije ali su ipak došli, makar na kraj, da pozdrave prijatelje i jednostavno ipak sudjeluju. Među njima je i Thomas iz Švicarske, uz svoj obiteljski Citroёn C4G iz 1932. godine odmah je smjestio u Muzej Citroena (gdje mu je i mjesto). Svoju ljubav prema tom vozilu (u koje su ugrađeni samo originalni Citroenovi dijelovi) i vremenu u kome je proizvedeno, potvrdio je adekvatnim odijevanjem i swing glazbom, koja se mogla čuti iz auta. 


Podsjetimo, 23. svjetski susret spačeka u Samoboru ušao je među top 30 ovogodišnjih događanja Hrvatske turističke zajednice u Hrvatskoj i stao uz bok Dubrovačkim ljetnim igrama, Pula film festivalu i Sinjskoj alki, a najveće je događanje u Zagrebačkoj županiji ove godine. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.12.2019. 16:52:10

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account