Tour of Croatia i ove godine zaobilazi središte Sesveta

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 21.4.2017. 10:35:56
Tour of Croatia i ove godine zaobilazi središte Sesveta

Foto: HINA/ ds

Posljednja, šesta etapa biciklističke utrke „Tour of Croatia“, održat će se u nedjelju, 23. travnja, zbog čega će se primijeniti posebna regulacija prometa koja uvjetuje izmjene u autobusnom i tramvajskom prometu.

 

Tour of Croatia i ove godine zaobilazi samo središte Sesveta, a kroz sesvetsko područje prolazi tek jednim dijelom. Na naše područje biciklisti ulaze na granici sa Zelinom u Lužanu i voze magistralom D-3 do Popovca gdje skreću na autocestu, odnosno zaobilaznicu sve do Slavonske na koju ulaze sa zaobilaznice na čvoru Ivanja Reka i nastavljaju u središte Zagreba. 



foto: tourofcroatia.com

U skladu s time, na trasi kretanja biciklista, kratkotrajni prekidi prometa očekuju se između 14 i 15.30 sati.

Tramvajske linije koje uobičajeno prometuju središnjim gradskim trgom, vozit će obilazno preko Glavnog kolodvora od 13 do 17 sati.

Prometne službe ZET-a pratit će situaciju na terenu i koordinirati promet kako bi se, unatoč izmjenama, osigurala što bolja prometna povezanost.

Vozačima se preporučuje da u vrijeme održavanja utrke izbjegavaju odlazak prema ulicama Gornjeg grada i užeg centra Samobora i Zagreba te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se utrka kretati od Samobora, preko Kerestinca, prema Škorpikovoj ulici i državnoj cesti D1 između 11.45 i 12.45 sati te kasnije od čvora Ivanja Reka i Slavonske avenije prema centru Zagreba između 14.30 i 16 sati.


Create Account