Treća dob je lakša uz društvo iz Udruge

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.4.2017. 15:50:47
Treća dob je lakša uz društvo iz Udruge

Foto: Milan Bandić na godišnjoj skupštini Udruge umirovljenika Sesvetska Sela, Sesvete danas, Borko Samec

Godišnju skupštinu Udruge umirovljenika Sesveta posjetio i gradonačelnik Milan Bandić.

Udruga umirovljenika Sesvetska Sela održala je u subotu navečer godišnju skupštinu u društvenom domu Sesvetska Sela. Skupštinu je posjetio i gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao da se on vrlo rijetko ispričava na nedolasku, nego tamo kamo ga zovu i dođe.

"Posebno mi je drago družiti se s mojim dragim penzionerima, jer, za koju godinu eto mene k vama. Odradim još ovaj mandat i onda se učlanjujem društvo penzionera. Mislim da bi to bilo dosta. Eto danas ste šesti, sedmi po redu gdje sam došao, a večeras još imam za obić' tri manifestacije gdje me ljudi isto tako očekuju i ja im s radošću dođem. A svima vama penzionerima s područja grada, za ovaj Uskrs svakoj udruzi dajem po 10 tisuća kuna Uskrsnice, koje ćete utrošiti kako najbolje znadete za rad vaših udruga", rekao je Bandić na početku skupštine dobivši pri tom izniman pljesak svih nazočnih.

Uz njega skupštini su nazočili zamjenik predsjednika gradske četvrti Sesvete Marijan Tomurad, te, kako su ga umirovljenici oslovili, uvijek rado viđen gost Draženko Pandek. Predsjednik Slavko Gostrec podnio je izvještaj u kojem je naveo da je članstvo u sesvetskoj udruzi u proteklih godinu dana povećano s prethodnih 107, na 126 članova u ovoj godini.

"Cilj nam je pružiti osjećaj zajedništva svim našim članovima. Družimo se često, svakog mjeseca imamo zabavu, posebno smo obilježili Martinje, ali i druge velike datume", rekao je podnoseći izvještaj o radu udruge koja djeluje četiri godine, predsjednik  Slavko Gostrec. Također, udruga za svoje članove s Crvenom križem organizira jednom mjesečno kontrolu tlaka, šećera i masnoća u krvi, sluha i stopala. Također često organiziraju razne izlete.

"Sudjelujući u radu udruge, u njenim aktivnostima, u druženju s ostalim članovima, život nam je nekako lakši i ljepši", rekla nam je jedna gospođa na skupštini i potpuno vjerujemo da je tako. Čovjek je društveno biće i treća dob je puno ugodnija u društvu. A to osigurana upravo udruga umirovljenika.


Create Account