Usvojen plan komunalnih aktivnosti u ovoj godini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.3.2018. 23:22:46
Usvojen plan komunalnih aktivnosti u ovoj godini

Foto: Sesvete danas, arhiva

Vijećnici Vijeća g.č. Sesvete na sjednici održanoj u srijedu usvojili su plan komunalnih aktivnosti kao i plan malih komunalnih akcija u mjesnim odborima. 


Za komunalne aktivnosti u ovoj godini gradska četvrt Sesvete planira uložiti 41 milijuna kuna. Najveći dio novca namijenjen je uređenju i održavanju javnoprometnih površina, više od 15 milijuna kuna. Nešto manje od 12 milijuna kuna rezervirano je za druge javne objekte i površine (uglavnom vezano uz škole, mjesnu samoupravu, božićno ukrašavanje i slično), a s gotovo 7 milijuna kuna uređivat će se i obnavljati društveni domovi i ostali prostori mjesne samouprave.


Tri i pol milijuna kuna ide za izgradnju i opremanje odnosno održavanje  dječjih igrališta i zelene površine. Gotovo milijun kuna predviđen je za vodoopskrbu. Tu se isključivo misli na izradu određene projektne dokumentacije, jer ostale investicije izgradnje i održavanja vodoopskrbne infrastrukture u nadležnosti su Grada i Vodoopskrbe. Neraspoređena i interventna sredstva predviđena su u iznosu nešto većem od dva i pol milijuna kuna.


Što se tiče malih komunalnih akcija, prihvaćena je velika većina zahtjeva mjesnih odbora, te ukupno za svih 46  mjesnih odbora predviđeno je nešto iznad 34 milijuna kuna. 


Ukupno će tako za komunalni život Sesveta u ovoj godini biti izdvojeno 75 milijuna kuna koji idu iz sredstava gradska četvrti.  Podsjetimo, još toliko novaca, dakle 75 milijuna kuna rezervirano je za ovu godinu u proračunu Grada Zagreba za kupnju zemljišta na trasi budućeg produžetka Branimirove.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account