Utakmicom u Sesvetama obilježen Svjetski dan Roma

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.4.2017. 14:07:51
Utakmicom u Sesvetama obilježen Svjetski dan Roma

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Svjetski Dan Roma obilježen je jučer u Sesvetama nogometnom utakmicom i veselicom u restoranu sportskog centra Sava.

Na poligrasu NK Sesvete odigrana je romska utakmica koju je vodio legendarni Ćiro Blažević. Na otvorenju obilježavanja nazočan je bio predsjednik zagrebačke gradske skupštine Andrija Mikulić koji je tom prigodom svim Romima čestitao njihov dan.

"Došao sam podržati ovaj hvale vrijedan susret ovdje u Sesvete koji se održava eto, već 10 godina. Naši prijatelji Romi su napravili značajan iskorak prema obrazovanju, što je jako važno u njihovoj integraciji u društvo. Ako pogledate njihovu zastavu, najupečatljiviji element je kotač. On simbolizira njihovu stalnu migraciju, ali ne samo migraciju od mjesta do mjesta, nego i njihov napredak. Poznato je da Romi vole sve one koji vole i njih. Ono što moramo svi zajedno učiniti više jest ukloniti negativne predrasude prema Romima, jer doista svakim danom sve se više uklapaju u našu zajednicu", rekao je za naš portal na svečanosti Andrija Mikulić.

Predsjednik Svjetske organizacije Roma protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva Teufik Dedić Toti tom je prigodom i Andriji Mikuliću, ali i treneru svih trenera odnosno izborniku hrvatske romske nogometne selekcije Ćiri Blaževiću uručio Romovnicu, čime su obojica primili državljanstvo ove nacije bez države. Utakmicu je svojom nazočnošću podržao i legendarni "vječni" tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.


Create Account