Vijećnici nezadovoljni komunalnim redarstvom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.8.2017. 8:49:06
Vijećnici nezadovoljni komunalnim redarstvom

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Vijećnici Vijeća gradske četvrti Sesvete na jučerašnjoj su sjednici izrazili nezadovoljstvo stanjem u prostoru na području četvrti u domeni koje pokriva komunalno redarstvo.


Odnosi se to prvenstveno na stanje zelenih površina ili bolje rečeno zapuštenih i zaraštenih prije svega privatnih, a u jednom dijelu i javnih površina.  U vremenu kada najveći alergen amrozija intenzivno cvate, u našem je prostoru imamo posvuda, komentirali su vijećnici dajući do znanja da se doista nešto treba poduzeti u radu komunalnog redarstva na sesvetskom području. 


"Ne mislim da ljudi loše rade svoj posao, ali na cijelom teritoriju Sesveta imamo jedva četiri redara, što mislim da nikako nije dovoljno i oni ne mogu kvalitetno pokriti svo naše područje", rekao je zamjenik predsjednika vijeća Dražen Markota dodajući kako su iz grada tražili više redara kao i vozila da mogu krenuti na teren po prigorskim naseljima gdje i leži najveći dio tog problema, međutim nadležni iz grada nisu imali sluha za sesvetske potrebe. 


"Sve je više zaraštenih parcela čije se raslinje širi i na javne površine i u tom segmentu trebamo poduzeti hitne mjere. Ispitat ćemo zakonske načine kako prvo na miran način, pa potom i kaznama odnosno mogućim naručivanjem čišćenja, a potom i slanjem računa urediti prostor. "To što je netko vlasnik neke parcele, ne daje mu ujedno pravo da ju ne održava na štetu bilo njegovih susjeda, bilo cjelokupne zajednice", komentirao je predsjednik vijeća najavivši skore sve moguće akcije u skladu s postojećim propisima, kako bi se zaštitio sesvetski prostor. 


Uz komunalno, poboljšanja će se tražiti i u prometnom redarstvu. 


Na sjednici su najavljene i skore promjene u parkiranju u javnom prostoru na području Sesveta, te naredna sjednica vijeća koja će biti tematska i odnosit će se na temu gradnje sesvetske obilaznice odnosno produžetka Branimirove.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account