Za preminulog preč. Antuna Sentea misu zadušnicu predvodio biskup Šaško

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.12.2022. 16:41:03
Za preminulog preč. Antuna Sentea misu zadušnicu predvodio biskup Šaško

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

"Bez euharistije nema Crkve, a bez svećenika euharistije, Kruh života, Kristovo tijelo i krv ne dopiru do ljudi", rekao je na misi biskup Šaško.



Misu zadušnicu u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima u srijedu je predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško u zajedništvu s okupljenim svećenicima. Od preminulog svećenika preč. Antuna Sentea, st. koji je preminuo u 56. godini života na Božić tijekom jutarnje mise oprostili su se okupljeni roditelji, rodbina, prijatelji i mnogobrojni vjernici župa u kojima je djelovao.


Biskup Šaško posebno je naglasio da je svećenik uvijek znak i prisutnost vječnosti. "Gospodin poziva nas slabe ljude u svećeništvo da bi darivao svoj život svijetu. Potiče ljude da se odazovu, da ulaze u to otajstvo, da se suobličuju Kristu, svjesni svojih slabosti i neizrecive Božje veličine. On je postao malenim, da bi po malenima činio velika djela. Bez euharistije nema života, bez euharistije nema Crkve, a bez svećenika euharistija, Kruh života, Kristovo tijelo i krv ne dopiru do ljudi."


Na kraju mise vlč. Mladen Sinković oprostio se od preminulog u ime svećenika, a nakon njega u ime župne zajednice obratio se  član župnog pastoralnog vijeća Mato Fofić. " Na svojim slavljima nikada sebe nije isticao nego smo se u njegovom društvu svi osjećali važnima i svakome je posvetio barem trenutak svoga vremena. Župna kuća je bila učionica gostoprimstva, a župnik Antun je bio učitelj", uz ostalo je istaknuo Fofić.


Preč. Antun Sente pokopan je tijekom poslijepodneva na lokalnom groblju u Orehovici, rodnom mu zagorskom selu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 25.9.2023. 9:22:26

Create Account