Za produžetak Branimirove otkupljeno pola parcela

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.1.2021. 11:27:08
Za produžetak Branimirove otkupljeno pola parcela

Foto: Geoportal

Do kraja prošle godine otkupljeno je gotovo pola parcela na trasi produžetka Branimirove koja će uvelike riješiti sesvetski prometni čep.


U sjeni svih događanja koji su sve nas pogodili, neke više, neke malo manje, gotovo da smo i zaboravili na najveći sesvetski problem, a to je promet. No i tu ima nekih novosti koji polako vode k optimizmu.


Početkom ovog tjedna u Sesvetama je bio gradonačelnik Milan Bandić sa svim svojim suradnicima, a jedina tema sastanka bez prisustva medija bila je produžetak Branimirove. Prema informaciji s tog sastanka gotovo polovica parcela je otkupljena ili je proveden postupak izvlaštenja za one vlasnike koji se nisu složili s ponudom grada. 


"Gradonačelnik svaka dva tjedna ima koordinaciju svih potrebnih službi i tijela uključenih u projekt produžetka Branimirove, jer je to u Sesvetama prioritet", rekao nam je izvor sa sastanka dodajući da izvlaštenja više ne mogu kao do sad zaustaviti projekt, jer prema novim propisima nakon provedenog postupka grad stupa u posjed nekretnine, a dosadašnji vlasnik, ako se ne slaže, može samo podnijeti tužbu na visinu odštete što ne odgađa stupanje grada u posjed, nego to tada postaje neovisni sudski proces, a grad može nesmetano raspolagati nekretninom. 


Zbog toga, kako se očekuje, u naredna tri mjeseca grad će otkupiti ili izvlaštenjem stupiti u posjed nad svim parcelama na trasi buduće prometnice izgradnjom koje bi Sesvete konačno prodisale. 


A kakva će nakon toga biti dinamika nastavka projekta vidjet ćemo, a do tada nepopravljivo optimistično nadajmo se i konačnom, na terenu vidljivom početku ostvarenja projekta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.2.2020. 11:28:53

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account