Zatvoreno znači zatvoreno - Zlatarska danas zatvorena za sav promet

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.4.2019. 9:52:11
Zatvoreno znači zatvoreno - Zlatarska danas zatvorena za sav promet

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Unatoč tome što zbog radova i strojeva fizički nije moguće proći cijelom dionicom Zlatarske, dio vozača pokušava se probiti, no zbog neuspjeha nastaju svakakve situacije bijesa i ljutnje.



"Čuj, jel bi ja mogel prejti?", jedno je od najčešćih pitanja jutros na jednom kraju Zlatarske kod križanja za Vugrovec. Radnici su tu postavili fizičke prepreke kako bi i na taj način spriječili nasilne vozače koji uporno, unatoč jasnim znakovima pokušavaju proći kroz gradilište. 


NA gradilištu su sgtrojevi koji obavljaju svoj dio posla i promet bi im jako otežavao, ako ne i u potpunosti onemogućio kvalitetan rad. No, unatoč mnogim obavijestima na radio postajama i drugim medijima, unatoč obavijesti po autobusnim stajalištima, ali i prometnim znakovima koji reguliraju obilazak, u samo dvije minute koliko smo bili kod postavljenih barijera, došlo je nekoliko desetina automobila, čiji su vozači većinom pri tom vidno ljutito okretali svoja vozila  vraćali se natrag. Bilo je onih koji su pokušavali kod dežurnih radnika koji su čuvali ulazak na gradilište isposlovati puštanje na prometnicu u radovima, a bilo je i onih koji su se ljutili, psovali, pa čak i prijetili radnicima, kao da su oni krivi za vozačevu neobaviještenost ili nasilnost.


Takvo ponašanje nešto govori i  mentalitetu tih goropadnih vozača. No, svakako trebamo reći da je velika većina ipak poslušala obavijesti i akceptirala preporuke i postavljene znakove, te koriste obilazne pravce.  

Svi se trebaju strpiti samo danas, jer već sutra je cesta otvorena za promet i presvučena u potpunosti novim slojem asfalta.



Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account