Paljenjem prve adventske svijeće u Zagrebu službeno započeo Advent

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.12.2018. 22:04:53
Paljenjem prve adventske svijeće u Zagrebu službeno započeo Advent

Foto: HRT

Paljenjem prve adventske svijeće na glavnom trgu službeno je započeo Advent. Otvoren je Ledeni park predstavom na ledu, a tradicionalno su upaljene i lampice na Zrinjevcu. Očekuje se da će ovogodišnji Advent, na 14 lokacija, posjetiti više od 120 tisuća ljudi.Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka i ostalih specijaliteta kao i kuhanog vina garantiraju uživanje na ovogodišnjem Adventu na kojem dominiraju tri teme: ekologija, klasični festivali i bajke Ivane Brlić Mažuranić. Ledeni park na Tomislavcu, Fuliranje, Advent na Strossu, Europski trg, Božićna bajka u centru grada samo su neke od lokacija kojima su zadovoljni i posjetitelji. Savršeno je, predivno i prekrasno. Imamo najljepši grad!, rekla je posjetiteljica. Meni se sve jako sviđa. Da je još pao i pravi snijeg bilo bi još bolje, dodao je drugi. Grad je predivan. Totalno je prisutan taj blagdanski duh. Sve je divno. Toliko sam silno iščekivala ovaj Advent. Sve je pretvoreno u jednu prekrasnu božićnu bajku, pohvalila je ovogodišnji Advent treća.


Adventu se pridružio i Ured predsjednice i to Adventom na Prekrižju. Vila Prekrižje i dvorište ove su godine ukrašeni motivima Hrvatskog zagorja, a građani će je besplatno moći posjetiti svaki petak i subotu do Božića, i to od 16 do 20 sati. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Želja nam je da s ovog brijega poneste lijepe uspomene na davne dane tradicijskog iščekivanja Božića. Na vrijeme i običaje koji žive zahvaljujući svima onima koji cijene svoju baštinu kojom se svi ponosimo.


Da hrvatski turizam nije samo more već i kontinent, istaknuo je ministar turizma Gari Capelli koji je potvrdio da ovogodišnji Advent može ponuditi itekako puno. 31. prosinca povući ćemo crtu i vidjeti što je hrvatski turizam. Hrvatski turizam je, možemo reći, to što je danas sve posebna ponuda. Na današnji dan u odnosu na prošlu godinu imamo 16 % više turista. Dakle, plusevi se broje i to je ono što smo htjeli i čime se ponosimo!


Na ulicama glavnog grada - zabava, specijaliteti, blagdanski ugođaj kao i pregršt iznenađenja stoji u ponudi za posjetitelje kojih se ovoga mjeseca očekuje više od 120 tisuća.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2023. 11:29:50

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account