U Sesvetama održan 2. susret zborova glazbenih škola

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.4.2019. 9:23:00
U Sesvetama održan 2. susret zborova glazbenih škola

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvete polako postaju središte zborskog pjevanja zahvaljujući Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića i ravnateljici Ljerki Pašalić, organizatorici događanja.


U subotu je u sesvetskom Pastoralnom centru održan 2. susret zborova glazbenih škola s područja Hrvatske. Nakon što je prošle godine održan takav susret u jednom manjem obimu, kao jedan, nazovimo ga, pilot projekt, ove je godine takav događaj obimom udvostručen i poprimio oblike i svojevrsnog zborskog festivala glazbenih škola.


U sesvetskom Pastoralnom centu nastupili su zborovi glazbenih škola Blagoje Bersa iz Zadra, Franje Kuhača iz Osijeka, Glazbene škole Varaždin,dječji zbor GU Bašić iz Zagreba, te, naravno, domaćini, djevojački i mješoviti zbor GŠ Zlatka Grgoševića.  Posebno impresivan bio je sam završetak koncerta zajedničkim nastupom svih sudionika susreta koji je izmamio oduševljenje i kod publike izazvao buru emocija.


Svi su sudionici susreta pokazali zavidnu razinu interpretacije skladbi većinom sakralne tematike. Laički rečeno, bio je doista užitak slušati i time biti djelićem cjelokupnog događanja. 


Nadamo se da će ovaj događaj ostati ustaljen u kalendaru Glazbene škole Zlatka Grgoševića, jer jedan ovakav glazbeni događaj visoke razine Sesvete svakako zaslužuju i trebamo i zbog ovoga biti ponosni na našu glazbenu školu koja osim što obrazuje i odgaja buduće vrsne glazbenike, ovakvim programima značajno sudjeluje u popuni javnog kulturnog života naše sredine. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2023. 9:51:50

Create Account