U Knjižnici Sesvete predstavljena knjiga „Za violončelo solo“

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.12.2020. 12:15:53
U Knjižnici Sesvete predstavljena knjiga „Za violončelo solo“

Foto: Knjižnica Sesvete

Predstavljanje knjige je u sklopu novog normalnog održano u virtualnom okruženju putem video prijenosa, odnosno zapisa.Autobiografska knjiga talijanskog violončelista i pisca Luce Signorinija „Za violončelo solo“ predstavljena je u Knjižnici Sesvete u ponedjeljak 14. prosinca, a predstavila ju je Suzana Glavaš koja je knjigu i prevela, te književnik i književni kritičar Rade Jarak.


Predstavljanje koje je započelo tonskom snimkom izvedbe autora, održano je u epidemiološkom okruženju u virtualnom svijetu, dakle predstavljanje je dostupno putem video zapisa na fejsbuku, na ovoj poveznici.O knjizi: 

"... to djelo, u suvremenoj talijanskoj književnosti, zauzima visoko mjesto i ima doista rijetke odlike: autor joj je profesionalni violončelist i odličan priznati spisatelj. Odabrati ga za prevođenje iz uvjerenja i ljubavi bilo je lako jer roman već kod prvog čitanja osvaja čitatelja iskrenošću i ljepotom naracije, važnošću ispričanih priča, profinjenim društvenim angažmanom te umjetničkim promišljanjima svih vrsta, od glazbe do slikarstva, povijesti i poezije, antropologije i religijâ, sociologije i jezika, glazbenog pedagoškog rada i kritiziranja metodike istog. Sve to kroz život jednog običnog čovjeka, koji je velikim trudom i radom na sebi, ali i padovima u alkoholizam i beznađe, uspio ostvariti violončelističku svjetsku karijeru i uspeti se na vrh društvene ljestvice.​"

Vezane vijesti
Ažurirano: 1.12.2021. 14:22:04

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account