Europska ekipa Nexe pobijedila borbene Sesvećane

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.3.2018. 12:03:44
Europska ekipa Nexe pobijedila borbene Sesvećane

Foto: Marko Ćurković

Sesvetski rukometaši došli su do četvrtfinala Kupa Hrvatske gje ih je dočekala momčad europskog iskustva Nexe, piše Željko Dragović.



 Četvrtfinalnu utakmicu Kupa Hrvatske odigrali su MRK Sesvete i RK Nexe iz Našica u srijedu 21.03.2018. pred 400 gledatelja u sportskoj dvorani Gimnazije Sesvete. Gosti su bili uspješniji, pobijedili su rezultatom 26 : 39 (12 : 17) u dinamičnoj utakmici s raspoloženim napadačima od prve do doslovno zadnje sekunde u kojoj su gosti postigli svoj 39. pogodak.

Vrlo kvalitetna momčad RK NEXE-a bila je "pristojan" gost samo do 20 minute susreta i rezultata 10:10. Nakon toga rade seriju od 6:0 zahvaljujući raspoloženom vrataru gostiju koji brani dva sedmerca domaćinima i nekoliko lakih golova iz brzih kontri. Na odmor se otišlo s rezultatom 12:17 i dojmom da je utakmica rezultatski riješena. Ipak, Sesvete se ne predaju, trener vrši dosta izmjena, pokušavaju se razne kombinacije u napadu, obrana je aktivna, ali NEXE koristi svaku grešku i slabost domaćina, nameće svoj (visoki) ritam igre i postizanja golova te dolazi do 10 golova razlike (15:25) u 39. minuti igre.

"Naljućeni" domaćini uzvraćaju serijom 5:0 i tih pet minuta bila je najbolja nagrada navijačima za solidan posjet i vjernost. Gosti se ne daju iznenaditi, vraćaju utakmicu pod kontrolu i povećavaju prednost sve do samog završetka utakmice, golom pred završni znak trube. Zaslužena pobjeda gostiju, no dojam je da su Sesvete mogle i duže držati "priključak" i rezultatsku neizvjesnost uz bolje korištenje sedmeraca (3 od 6, ali oni najbitniji na početku nisu iskorišteni) i više pažnje u napadačkim akcijama kada se pokušava proigrati pivot, a koje (pre)često rezultiraju gubitkom lopte, kontrom i lakim pogocima za protivnika.

Sve u svemu, izniman sportski događaj za naše Sesvete, igrači su izbjegli ozljede te sačuvali dosta snage i svježine za izazove Lige za ostanak koja počinje već ovog vikenda gostujućom utakmicom protiv Gorice. Puno sportske sreće našim jučerašnjim gostima RK Nexe u Ligi za prvaka i europskim izazovima!  Dodajmo da su se u polufinale kupa uz Nexe plasirali PPD Zagreb, Dubrava i Umag.



Kup Hrvatske, četvrtfinale:

MRK Sesvete – RK Nexe 26:39 (12:17)

MRK Sesvete: Totić, Mudrinjak; Grgurić 1, Krndelj 4, Čosić 1, Semren 4, Kuraja 1, Šehić, Jurić, Šprem , Perković, Mirosavljević 6, Tomić, Pandža 3, Šušnja 1, Strbad 5
Trener: Davorin Štrlek

RK Nexe: Lelić, Pilipović (1 gol); Šipić 5, Gadža 1, Leban 2, Eter 6, Zrnić 3, Mrđenović, Barišić-Jaman 1, Baričević, Buvinić 6, Greganić 6, Jurić-Grgić 2, Lavrič 1, Tomić 5, Kvastek
Trener: Hrvoje Horvat


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.5.2024. 9:12:29

Create Account