Još jedna velika europska pobjeda Sesveta, u Jelkovcu poražen Besa Famgas

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.12.2022. 22:30:54
Još jedna velika europska pobjeda Sesveta, u Jelkovcu poražen Besa Famgas

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rukometaši Sesveta pobijedili su u 3. kolu EHF Europskog kupa  kosovskog prvaka i stalnog sudionika europskih utakmica sastav KH Besa Famgas s 31:23 (15:10).

  


U prekrasnoj atmosferi punih tribina sportske dvorane Jelkovec MRK Sesvete pobijedio je s 8 pogodaka razlike kosovsku momčad Besa Famgas 31:23. Imale su Sesvete otvaranje utakmice kakvo iz snova. Naime, nakon osam minuta igre vode 5:1. N i u jednom trenutku nisu dopustili gostima poravnanje, kamoli vodstvo. Doduše iskusna momčad Bese koja se već 17 godina konstantno natječe u europskim kupovima stiže na pogodak razlike (9:8), no domaći staloženo privode prvo poluvrijeme kraju serijom 6:1  i konačno na poluvremenu imaju 15:10.


Besa bolje ulazi u nastavak s tri pogotka u nizu, a potom još do sredine drugog poluvremena dolazi do izjednačenja (19:19).  Međutim, slijedi pravi cunami domaćina koji je poplavio protivničku momčad pogocima u njihovoj mreži. Pred kraj utakmice bilo je i 10 razlike, ali u konačno je završilo s +8 s čime ipak na kraju rukometaši Sesveta trebaju biti zadovoljni.


Najbolji strijelac bio je Patrik Hršak sa 7 pogodaka, a domaći su vratari skupili 14 obrana. 


Silvio Ivandija: 

Ponajprije čestitam svojoj ekipi. Igrali smo stvarno jaku utakmicu. Protivnici su vrlo dobra ekipa, vidi se da su jako iskusni, lomili smo ih dugo, čak su povremeni smanjili onih naših 5 na X, onda nas je u tim trenucima pokrenuo Čaprić koji je ušao s klupe i poslije su dečki furiozni odigrali 15 minuta. Sad na kraju mogu reći da nam je svaki gol bitan pa mi je žao da nije 10 razlike kako je bilo minutu prije kraja, no što je tu je. 

Sigurno nam neće biti lako u uzvratnoj utakmici,  jer će tamo biti puno više pritiska s njihove strane, a mi imamo vrlo mladu ekipu u skloni smo oscilacijama. 

Točno, bili smo oprezni u najavi utakmice, većim dijelom sam zadovoljan našim odgovorom na njihovu igru. no jednim dijelom i nisam i to posebno u trenucima kad smo došli u onaj pad, težili smo tada samoisticanju, a ne momčadskoj igri i to nam se odmah vratilo. Mi inače igramo vrlo ekipno tako da taj dio moramo promijeniti, odigrati jednu pravu kolektivnu igru i onda misli da niti tamo u Peći neće izostati za nas pozitivan rezultat.


Sesvete: Filip Perić (8) , Stipe Purić (6); Aleksandar Čaprić 3, Darko Krndelj 2, Josip Topić 2, Nikola Jelovčić, Zlatko Raužan 1, Ivan Dumenčić 3, Patrik Hršak 7, Mislav Šuker 4, Mario Zakić, Davor Gavrić 4, Fran Zovak 3, David Štrković i Nikola Finek 2

Trener: Silvio Ivandija


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account