Nexe bolje od Sesveta u polufinalu kupa 26:20

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.6.2021. 14:36:48
Nexe bolje od Sesveta u polufinalu kupa 26:20

Foto: Sesvete danas, arhiva

Rukometaši Sesveta nisu jučer uspjeli ponoviti podvig i pobijediti Nexe, ali iz Poreča odlaze zadovoljni s brončanom medaljom oko vrata.




Početak utakmice završnice Hrvatskog rukometnog kupa koja se igra u Poreču  između momčadi Nexe i Sesveta dala je naslutiti da će biti uzbudljivo i dramatično. Nakon početnog vodstva Našićana, Sesvete rade seriju pogodaka 4 u nizu i vode sa 3:6. U tim trenucima Nexe igra vrlo nervozno, možda se i pomalo pribojavaju Sesveta zbog poraza u prvenstvu, no ubrzo se oporavljaju i rade niz od 5 pogodaka za 8:6. Momci Silvija Ivandije drže priključak i na odmor se odlazi s 10:8 za Nexe.


Na početku drugog poluvremena Sesvećani smanjuju na pogodak razlike i to je najviše što su mogli učiniti. Polako se diže razlika za konačnih 26:20.


Finale između PPD Zagreba koji je pobijedio Dubravu i Nexea igra se danas popodne. U kupu nema razigravanje za treće mjesto, tako da je brončana medalja već unaprijed bila osigurana. Ovaj doseg u kupu, kao i plasman na europske utakmice najveći su uspjesi u povijesti sesvetskog rukometa.


Najefikasniji u redovima Sesveta bio je Karpo Sirotić s 4 pogotka, a svakako treba istaknuti i Filipa Perića koji je protivnicima obranio 9 udaraca.


Sesvete:  Filip Perić 9 obr, Nikola Kahlina; Darko Krndelj 3, Josip Topić 3, Domagoj Potnar, Eugen Josip Žaja 1, Ivan Matić 1, Danijel Papić 1, Tin Baković, Leon Strbad, Daniel Vusić 2, Mislav Šuker, Krešimir Krešić 1, Davor Gavrić 3, Karpo Sirotić 4 (3) i Nikola Finek 1

Trener: Silvio Ivandija



Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account