Pobjeda i prvi bodovi sesvetskih rukometaša u Ligi za prvaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.5.2021. 11:07:24
Pobjeda i prvi bodovi sesvetskih rukometaša u Ligi za prvaka

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 3. kolu Lige za prvaka MRK Sesvete pobijedio je Varaždin 1930 s 30:27 (17:13).


Nakon više od mjesec dana, navodno zbog epidemije, nastavljeno je natjecanje u Ligi za prvaka Paket 24 Premijer lige, najvišeg rukometnog natjecanja u Hrvatskoj. Nakon ranoproljetna dva poraza od Nexea i Dubrave, Sesvećani su tražili priliku doći do novih bodova što su učinili na najbolji mogući način, pobijedivši goste iz Varaždina s 30:27. 


Rezultat slabo pokazuje nadmoć momčadi Silvija Ivandije. Gosti niti u jednom trenutku nisu zaprijetili domaćima, a jedino vodstvo imali su na samom početku kad je najbolji strijelac Varaždinaca Grubišić u 2. minuti postigao pogodak za vodstvo. Nakon toga kreće snažna obrana i efikasan napad Sesveta.


Prvo poluvrijeme završava rezultatom 17:13, no u nastavku domaćini podižu tempo na još višu razinu, trpaju u mrežu Varaždinaca, rade seriju 6:0 i u 40. minuti vode s +9, 23:14. 


Naravno prirodno je potom malo opuštanje i neki nerezonski šutevi u napadima, pa se razlika pomalo topi, no protivnici naših rukometaša nisu više imali snage sustići tu razliku.


"Nakon ovog prekida prvenstva nismo ustvari točno znali gdje smo i koliko možemo i kako ćemo odreagirati. Momčad je dobro reagirala, imali smo strijelce sa svih pozicija, obrambeno je to djelovalo dobro. Očekujem u nastavku prvenstva da ćemo dobivati još više samopouzdanja, sigurnosti i stabilnosti kroz slijedeće utakmice", izjavio nam je nakon susreta trener Ivandija.


Najefikasniji igrač utakmice bio je Krešimir Krešić koji je postigao šest pogodaka iz isto toliko pokušaja  bio jedan od najboljih na parketu. Potporu su dali Krndelj, Strbad i Sirotić svaki s po 5 pogodaka. 


Treba još istaknuti vrlo dobrog vratara Filipa Perića koji je obranio 11 udaraca od 37, a neki od njih bili su "ziceri" što je obrani dalo dodatnu sigurnost. 


Narednu utakmicu Sesvete igraju u srijedu u kupu gdje u gostima igraju četvrtfinale s Porečom. 





Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account