Pobjeda Sesveta za potvrdu ulaska u Ligu za prvaka, Trogir potopljen s čak 13 razlike

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.12.2023. 9:12:42
Pobjeda Sesveta za potvrdu ulaska u Ligu za prvaka, Trogir potopljen s čak 13 razlike

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 12. kolu Paket 24 Premijer lige skupine A Sesvete su u Jelkovcu pobijedile Trogir s 37:24 (16:12).



Nakon subotnjih europskih utakmica, Sesveta u Turskoj, Trogira u Grčkoj, obje momčadi odigrale su posljednju utakmicu 12. kola skupine A Premijer lige u kojoj se uvjerljivo boljom pokazala domaća momčad nadigravši goste s čak 13 pogodaka razlike, te time s do sad osvojenih 19 bodova i matematički osigurali nastavak natjecanja u Ligi za prvaka. Naime, po tri momčadi iz obje skupine nastavljaju nakon novogodišnje stanke natjecanje u najelitnijem hrvatskom rukometnom rangu koji čini šest momčadi, a ostalih osam igraju Ligu za ostanak u Premijer ligi.


Sinoćnji ogled nije donio previše dramatike, iako se na samom početku činilo drugačije, jer su dečki iz Jelkovca krenuli pomalo uspavano, no, već sredinom prvog poluvremena počinju kontrolirati situaciju na terenu, te na odmor odlaze s +4 odnosno 16:12.


Gosti se u nastavku drže još koliko - toliko prvih 5-6 minuta, a potom se Sesvećani sve više razigravaju, Trogirani tonu što dovodi do goleme razlike na kraju od čak +13 pogodaka. 


Prvo ime susreta ponovo je bio nenadmašni sesvetski golman Filip Perić obranivši 12 lopti, ali ujedno postigavši i dva pogotka sa svoga na prazan gol protivnika. Odličnu je partiju pružio razigrani Filip Turčić s 8 pogodaka, dok je cijelom momčadi maestralno orkestrirao Davor Gavrić. 


Svakako treba spomenuti i prvi pogodak u seniorskoj momčadi mladog Frana Premca kojeg je trener Igov Vori uveo pred kraj utakmice i bilo mu je potrebno tek nekoliko sekundi da postigne pogodak.  Sa 17 godina Premec je pokazao talent bez premca i za njega će se sigurno još čuti. "Premec će u budućnosti dati još puno pogodaka, a vi zapišite da je pogodak postigao Mislav Šuker, tko zna hoće li mu to ponovo uspjeti", u šali nam je vikao Topić dok nam je kapetan momčadi i specijalist za obranu davao izjavu koju prenosimo u nastavku.


Izjave: 


Igor Vori, trener MRK Sesvete

Ova današnja pobjeda doista, kako ste rekli, izgleda rutinski, međutim, ona je ostvarena nakon teškog tjedna iza nas, nakon ispadanja iz Europe i sigurno razočaranja, pa su ovakve utakmice ujedno i najteže. Trebalo je dečkima vratiti povjerenje ono koje su imali tijekom sezone. Znali smo da je Trogir jako opasan, pogotovo njihova igra 7 na 6 gdje igraju jako disciplinirano i sporo, pa te uspavaju. I tu smo imali u početnih 15-20 minuta velikih problema na tu formaciju, no uz neke male obrambene korekcije igrači su odlično reagirali. Danas su svi dobili priliku i drago mi je za malog Premca, dečka od 17 godina da je dobio priliku i postigao gol. I evo, sad idemo dalje.




Mislav Šuker, kapetan MRK Sesvete

Doživjeli smo neko emocionalno pražnjenje zbog samog ishoda trećeg europskog kola kad smo, nažalost izgubili na penale od Bešiktaša i da, bilo je teško uzdići se u samo tri dana nakon putovanja i nakon svog umora koji se nakupio. Došao nam je protivnik koji njeguje rukomet 7 na 6 koji je dosta statičan i tu smo morali reagirati. Bilo je teško, ali evo, ekipa je pokazala karakter jedne ustrajnosti i želje da izbrišemo iza nas sve ono što je bilo protekli vikend i fokusirali smo se na ovu današnju utakmicu i pobijedili. Ovom pobjedom je naš primarni cilj, ulazak u Ligu za prvaka ostvaren, on je to sad i matematički osiguran, pozicionirali smo se, mislim, zasluženo na drugo mjesto. Idemo sad odraditi još ta dva kola, čeka nas gostovanje u Osijeku, potom domaća utakmica s Varaždinom, idemo i tu 4 boda ostvariti, zatim kratki odmor i nastavljamo s pripremama za drugi dio sezone. Znamo što nam je tu cilj, Hrvatski kup, ostvariti ulazak i Final four i pokušati ugroziti Zagreb i Nexe.


Sesvete: Filip Perić (12+2), Marko Prpić (1); Patrik Hršak 5, Nikola Jelovčić 2, Ivan Dumenčić, Josip Tomić 3, Filip Turčić 8, Zlatko Raužan 5,  Mislav Šuker 1, Davor Gavrić 2, Karlo Godec, David Štrković 2, Nikola Finek 2, Fran Premec 1, Matej Ćuk 1 i Josip Topić 3

Trener: Igor Vori



Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account