Sesvete pobjedom nad Karlovcem otvorile novu sezonu u Premijer ligi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.9.2023. 9:25:22
Sesvete pobjedom nad Karlovcem otvorile novu sezonu u Premijer ligi

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Početak je nateži, no upisana su prva dva boda. Brončani sa svjetskog kadetskog prvenstva Čaprić i Prpić nagrađeni prigodnim poklonima.



Svaki početak je težak, pa je tako bilo i na sinoćnjem otvaranju nove sezone u Paket24 Premijer ligi u kojem su Sesvete na domaćem parketu sportske dvorane Jelkovec dočekale Karlovac, solidnu momčad koja se nakon prošlogodišnjeg izbivanja iz Premijer lige u 1. Hrvatskoj rukometoj ligi, ekspresno vratila u hrvatski elitni rukometni rang gdje će se u ovoj sezoni nastojati i održati.


Od sesvetske ekipe očekivali smo pobjedu. To nije podcjenjivački rečeno napram protivinika, to su bile činjenice nakon prošlosezonske najbolje sezone u povijesti sesvetskog rukometa. Jedino se nije znalo koliko smo dobi nakon što su nam neki deči otišli iz omčadi, a drugi pristigli.  


No, svaki početak je težak, pa tako i ovaj, jer je sve počelo vrlo brzopleto, kao da su dečki koji su jedva čekali početak sezone željeli riješiti susret u prvih nekoliko minuta, no, najčešće to tako ne ide pa niti protiv objektivno slabije ekipe. Stoga su se nizale pogreške i promašivali ziceri. Rezultat toga su i dva minimalna vodstva gostiju u prvih desetak minuta susreta. Ipak, sve je došlo na svoje i domaćini su preuzeli vodstvo koje nisu više ispštali do kraja utakmice. 


Na odmor se otišlo s dva razlike, 14:12, a susret je završio s 28:24. Možda smo očekivali više, možda veću gol razliku, no, kako su i sami rukometaši kazali, ovo je tek početak, najvažnija su dva boda, a u nastavku će se sve još uštmati.


Svakako treba reći da u momčadi nije bilo mladog, eksplozivnog Aleksandra Čaprića koji je ozlijedio nogu. No, prije početka utakmice upravo njemu i pridošlici u klubu mladom i vrlo perspektivnom vrataru Marku Prpiću, u ime kluba glavni tajnik Josip Cvetković uručio je prigodne poklone. Naime, obojica su bili dijelom naše U-19 reprezentacije na Svjetkom rukometnom prvenstvu za tu dobnu kategoriju gdje su osvojili treće mjesto, a prvotimac u sastavu, naš Aco ujedno je proglašen najboljim lijevim krilom svijeta.


Na utakmici najbolji strijelac bio je još jedan hrvatski reprezentativac  u juniorskoj kategoriji, Patrik Hršak postigavši 7 pogodaka, dok je najiskusniji i motor momčadi, Ivan Dumenčić postigao 6.


Narednu utakmicu sesvećani igraju protiv najjačeg mogućeg protivnika Zagreba i tu utakmicu treba doživjeti kao jako dobru lekciju, jer upravo se protiv najjačih kali momčad.


Sesvete: Filip Perić 2, Marko Prpić 2, Leo Branko Sunajko;  Patrik Hršak 7, Nikola Jelovčić, Ivan Dumenčić 6 (4), Filip Turčić 3 (1), Zlatko Raužan 1, Mislav Šuker, Davor Gavrić, Karlo Godec 1, David Štrković, Nikola Finek 4, Matej Ćuk 3, Ante Lasan i Josip Topić 1

Trener: Silvio Ivandija

Izjave

Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete
Pobijedili smo to je bitno. Prije svega bila je dosta tvrda utakmica. Vidi se da je sam start lige i mislili smo lako ćemo, a to nam se ne smije događati. Mi moramo pokazati svoju snagu. Ne može nam se dogoditi da  na domaćem terenu promašimo po sedam, osam čistih zicera. To je stvarno previše za Premijer ligu, a druga stvar mogu jedino biti koliko toliko zadovoljan obranom, bez obzira što je dosta lopti prolazilo na crtu, ali primili smo samo 24 gola uz četiri minimalno četiri obrane vratara  cijelu utakmicu, tako da najvažnije pobijedili smo, dobro je i idemo dalje s priprema da budemo puno bolji.

Trebat će nam još malo psiholoških priprema, vjerojatno je ta barijera od početka lige to nekako svi u glavi imaju, malo ćemo morati poraditi na tome ali karakter moraš pokazati kad izađeš na teren. I pristup moramo promijeniti. Taktički smo se pripremili da ne ide previše lopti na crtu, a prolazile su. Znači da, tu nam je možda na pola igranje nekako, ali to moramo promijeniti ovaj tjedan i pripremiti se za sve što nas očekuje iduće kolo, a čeka nas Zagreb, Što će biti puno puno zahtjevnija utakmica od ove.


Ivan Dumenčić, igrač MRK Sesvete

Pobijedili smo i rekao bih da je jedino to dobro iz ove utakmice. Ušli smo jako nervozno i loše. Imali smo puno neobjašnjivih tehničkih pogrešaka u prvom poluvremenu i onda se u ekipu uvuče puno nervoze i nesigurnosti i onda umjesto da utakmice ide  nekim tokom koji smo mi zamislili ide u kontra smjeru, tako da, eto, imamo još puno, očito za radit. Tek je početak sezone tako da prostora definitivno ima i kao što sam na početku rekao  dva boda su jedino što ćemo dobro zapamtiti.




Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account