Sesvete pregazile Osijek rezultatom većim od očekivane uobičajene pobjede

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.10.2023. 14:44:33
Sesvete pregazile Osijek rezultatom većim od očekivane uobičajene pobjede

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 6. kolu Paket24 Premijer lige MRK Sesvete očekivano je, ali puno lakše od predviđanja pobijedio Osijek s 32:18 (13:7).



Rukometaši Sesveta, nadajmo se da nije previše arogantno reći, očekivano su pobijedili momčad Osijeka, ali ono što nije bilo očekivano jest razlika od 14 pogodaka tim više što su od Zagreba u prošlom kolu izgubili s 11 razlike, pa stoga ne čudi jedna izjava gostiju koja kaže da im je ovo jedan od najtežih poraza do sad.


A nisu Sesvećani igrali da zgaze i ponize suparnika. Tim više što je iskusni Ivandija kad je uvidio da niti teoretski momčad više ne može ući u neku krizu uveo mladiće koji su još kadeti, pa je tako primjerice najmlađi Vito Salaj, sedamnaestogodišnji sesvetski kadet, u posljednjim minutama utakmice  utrpao protivnicima dva pogotka. 


Da, nismo spomenuli da je nema Dumenčića, motora momčadi koji je ozlijeđen u nedjelju i neće ga biti u sastavu barem mjesec dana, a izvrsni Čaprić još se uvijek oporavlja od ozljede. Unatoč toga, uvidjelo se da Sesvete vrve mladim talentima, pa je tako i Josip Tomić jedva punoljetni sesvetski rukometaš koji igra i za kadete i za juniore, u već nekoliko utakmica igrao i u prvoj momčadi, a jučer je imao jednu od važnijih rola.


Najbolji strijelci bili su  Gavrić i Hršak s po 5 pogodaka, te Godec i Ćuk s po 4 pogotka. Ponovo fantastična rola sesvetskog golmana Filipa Pedrića s čak 15 obrana i ukupno 56% obrana što je u rukometu ravno podvigu.


I još malo brojki, trenutačno najbolji strijelac lige je Osijekov David Čičak s do sad 59 pogodaka, a jučer je postigao tek jedan. Najbolji Sesvećan je Hršak s 37 pogodaka tek na 12. mjestu što govori da Sesvete imaju itekako dovoljno dobrih strijelaca da ne moraju ovisiti o jednom. 


U subotu Sesvete na domaćem terenu u europskom kupu dočekuju azerbajđanski Kur, momčad sastavljenu od iskusnih internacionalaca, pa ćemo vidjeti kako će to proći, no o tom potom.  Za ovu utakmicu sve čestitke dečkima i treneru.


Sesvete: Filip Perić 15, Leo Branko Sunajko 1, Marko Prpić; Patrik Hršak 5, Nikola Jelovčić, Josip Tomić 3 (2), Filip Turčić 1, Zlatko Raužan 2, Mislav Šuker 1, Davor Gavrić 5, Karlo Godec 4, David Štrković 1, Nikola Finek 1, Matej Ćuk 4, Vito Salaj 2 i Josip Topić 2

Trener: Silvio Ivandija

Izjave:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

Čestitam ekipi, kao što ste vidjeli Osijek je danas naišao na vrlo raspoloženog protivnika, funkcionirala nam je obrana jako dobro s Perićem na golu i to je napravilo prevagu, nije dozvolilo Osijeku nikakvo približavanje pogotovo u prvom poluvremenu kad smo promašili sedam sigurnih šuteva, Perić je to sve iza zatvarao tako da je utakmica išla u jednom smjeru. Dečki koji su ulazili s klupe reagirali su jako dobro i svima čestitam na tome. Mi sada imamo dva dana spremiti se za europsku utakmicu u subotu i na to se fokusiramo. Da, svi su danas s klupe igrali jer smo ostali bez Dumenčića, a još otpije ozlijeđen je Čaprić, pa je to već podosta otegotno za rotaciju, međutim i ti mladi kad uđu u naš sustav kroz treninge pokaže se da imamo još dodatne kvalitete kao što se danas vidjelo, a Osijek nije danas pružio taj otpor koji bi nama nanio neke veće probleme.


Filip Perić, golman MRK Sesvete

Jako smo dobro počeli odmah na početku utakmice s kvalitetnom obranom koja je meni naravno olakšala moj posao na golu i kad tako krene onda je lagano nastaviti u takvom ritmu. Bila je to odlična utakmice ekipe što se vidi i po rezultatu. I ti mladi koji su ulazili trebaju se malo uigrati i ne sumnjam kad će biti ovakvih utakmica da će više ulaziti u uskoro početi doprinositi novim uspjesima kluba.



Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account