U dramatičnoj završnici Sesvete i Gorica podijelili bodove

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2023. 10:13:12
U dramatičnoj završnici Sesvete i Gorica podijelili bodove

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 4. kolu Paket24 Premijer lige Sesvete i Gorica odigrali su neriješeno 33:33 (19:15).



Zadnju utakmicu 4. kola Paket24 Premijer lige – Lige A, odigrali su u nedjelju navečer Sesvete i Gorica. Bila je to prava rukometna poslastica za kraj vikenda. Iako se činilo da će Sesvete nakon prvog poluvremena stići do “punog plijena“, momčad Gorice u nastavku je pružila odličan otpor.


U uvodnim minutama susreta, igralo se pogodak za pogotkom da bi dominaciju na svom terenu, Sesvete prvi put potvrdile u 11. minuti pri rezultatu 8:4. Prednost domaćina u prvih 30 minuta bila je uglavnom četiri pogotka razlike, u nekoliko navrata i pet (15:10, 17:12,…). S rezultatom 19:15 završilo je prvo poluvrijeme. 


U nastavku se već pomislilo da domaćini nastavljaju slamati otpor gostiju, međutim igrači Gorice serijom od tri, a onda i dva pogotka stigli su do izjednačenja 21:21, u 38. minuti. Zatim slijedi izvrsna vrlo dinamična, žustra, izvrsna igra obiju momčadi. Niže se pogodak za pogotkom na obje strane terena, a neizvjesnost je pred kraj dosegnula vrhunac. Pet minuta prije kraja Sesvete imaju +3, a onda dekoncentracije i serija pogrešaka, kako u napadu, tako i u obrani čime ustvari sami dovode Goricu do izjednačenja na kraju susreta.


Strijelce Sesveta predvodio je Ivan Dumenčić s osam zgoditaka, dok je Filip Perić ponovo izvrstan na golu s 10 obrana.


Sesvete: Filip Perić 10, Leo Branko Sunajko; Patrik Hršak 3, Nikola Jelovčić 3, Ivan Dumenčić 8 (3), Josip Tomić, Filip Turčić 3, Zlatko Raužan 2, Mislav Šuker, Davor Gavrić 4, Karlo Godec 5, David  Štrković, Nikola Finek 2, Matej Ćuk 3 i Josip Topić

Trener: Silvio Ivandija


Izjave nakon utakmice:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete

Gorica da je ovako igrala na početku prvenstva sigurno ne bi izgubila sve tri utakmice što ih je malo udaljilo. OK, utakmica je ostala neodlučena, nismo ispunili naša očekivanja, nismo imali dobru realizaciju osobito na kraju. S tri - četiri promašena zicera s desnog krila to je bilo malo previše, a s druge strane nismo se uspjeli niti braniti u nekoliko zadnjih napada. U svakom slučaju odlična utakmica, dobar protivnik i čestitam Gorici na utakmici. Isto tako čestitam i mojoj ekipi. Bit će utakmica s njima još kroz prvenstvo, kao i s drugim protivnicima. Mi se spremamo za nastavak i idemo dalje.



Mislav Šuker, kapetan momčadi

Znali smo da nas čeka dobar protivnik koji je dugi niz godina konkurentan u našoj ligi. Na kraju podjela bodova, kažu najpoštenije. Mi smo imali prigoda za pobjedu, da se odmaknemo, oni su se jednostavno vraćali u život, a i mi smo ih, na kraju krajeva vratili u život i evo, na kraju podjela bodova. Slijedeće kolo je već nova utakmice i idemo dalje, tek je početak prvenstva. Da bila je to utakmica od velike važnosti, kroz prvih nekoliko kola iskristaliziralo se da ćemo se mi, Varaždin, Trogir i Gorica boriti se za ta dva mjesta iza Zagreba za prolazak u Ligu za prvaka. Sigurno da nam je zbog toga određeni pritisak postojao, no mi igrači moramo odgovoriti na to, da moramo najbolje moguće reagirati, te da pobijedimo. 








Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account