Vodeći turski klub Beşiktaş potopljen u Jelkovcu sa 7 golova razlike

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.11.2023. 11:16:43
Vodeći turski klub Beşiktaş  potopljen u Jelkovcu sa 7 golova razlike

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 3. kolu EHF Europa kupa u subotu navečer u Jelkovcu Sesvete - Beşiktaş  34:27 (13:12).



Spektakularna utakmica odigrana je u subotu navečer u sportskoj dvorani Jelkovec čije su tribine bile pune navijača Sesveta, ali i vodećeg turskog rukometnog kluba. Sesvete su upisale značajnu pobjedu (34:27) protiv moćnog suparnika  iz Istambula Bešiktaša.


 Domaćin je krenuo jako i silovito od 1. minute. Imali su Sesvećani prednost do 10. minute kad ona seli na stranu momčadi iz Turske. Uslijedilo je razdoblje igra gol za gol, da bi Sesvete na poluvrijeme otišle s minimalnom prednošću, 13:12. 


U nastavku, Sesvećani su odigrali nekoliko iznimno dobrih dionica s nizom od dva ili tri pogotka te u 50. minuti bili na +4 (26:22). Fantastična završnica utakmice u kojoj su dodatno pojačali ritam te ostavili zadnji atom snage na terenu, donijela im je veliku, po mnogima nezamislivu pobjedu od sedam razlike, 34:27. Filip Turčić postigao je 6 pogodaka, sve iz sedmeraca i to bez pogreške, a isto toliko pogodaka postigao je fantastični Davor Gavrić.

Kod gostiju najefikasniji su bili slovenac Tobias Cvetko  6, španjolac Francisco Javier Castro Peña sa 5 i srbin Mihajlo Radojkovic s 4 pogotka.


Svakako treba istaknuti da niti u ovoj utakmici domaći sastav nije mogao računati na još nedovoljno oporavljenog Ivana Dumenčića koji je sjedio na klupi, ali nije ulazio u igru, te na ozlijeđenog Aleksandra Čaprića, no, unatoč toga Sesvetski rukometaši pokazali su da su u stanju boriti se i protiv takvih velikana kao što je ovaj svojedobno sudionik Lige prvaka. 


Utakmicu su gledateljima upotpunile i sesvetske mažoretkinje (Klub mažoretkinja Sesvete), koje su za vrijeme minuta odmora i u poluvremenu izvele niz svojih točaka i pokazale da su i one vrhunska razina kao i njihov rukometni klub, te da ćemo ih češće moći gledati na raznim događanjima u našem gradu i kvartu.


Izjave: 

Igor Vori, trener MRK Sesvete

 Čestitam svojim igračima. U prvom poluvremenu smo imali puno tehničkih grešaka i jedan zanimljiv podatak, čak 18 promašenih šuteva. Puno previše. U drugom smo poluvremenu bili strpljivi. Vjerovali smo u ono što radimo i na raju pobijedili, ali to još ništa ne znači, jer imamo još 60 minuta u Istambulu i sigurno da će biti teško. Očekuje nas puna dvorana, vruč teren, svi znamo kakvi su turski navijači, ali o tom potom. Evo, još jedna europska pobjeda u Sesvetama. Hvala publici, bilo je predivno igrati pred punom dvoranom i nadam se da su svi uživali u večera prikazanom rukometu.





Mislav Šuker, igrač i kapetan momčadi

Rezultat je, mislim, dobar. Imamo i drugu utakmicu, još ništa nije gotovo, no danas smo dali sve od sebe u ovoj utakmici, bilo je sigurno i pogrešaka, bilo je i dobrih poteza i mislim da smo pokazali borbenost, htijenje, volju i želju veću od njih da pobijedimo u ovoj utakmici, pa da krenemo u narednu fazu, ali to, naravno, moramo potvrditi kod njih u Istambulu. Idemo kao da je o:o, borit se k'o lavovi i potvrditi prolazak dalje. 

Mi ovdje predstavljamo hrvatski rukomet, kao što Zagreb i Nexe u svojim europskim natjecanjima predstavljaju hrvatski rukomet i mislim da smo pokazali da smo kao sada treća snaga u Hrvatskoj bolji od prve snage u Turskoj. 





Sesvete: Filip Perić (7+2), Marko Prpić (2); Patrik Hršak 2, Nikola Jelovčić 3, Ivan Dumenčić, Josip Tomić 1, Filip Turčić 6 (6), Zlatko Raužan 4, Mislav Šuker, Davor Gavrić 6, Karlo Godec 1, David Štrković, Nikola Finek 4, Fran Premec, Matej Ćuk 2 i Josip Topić 3

Trener: Igor Vori


Slavlje nakon utakmice: Borko Samec/Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account