Zagreb se sinoć dobro namučio u tankoj pobjedi nad Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2023. 11:14:11
Zagreb se sinoć dobro namučio u tankoj pobjedi nad Sesvetama

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 9. kolu Paket24 Premijer lige sinoć u dvorani Jelkovec MRK Sesvete - RK Zagreb 25:29 (10:15).




Derbi kola između druge i prve momčadi lige, odnosno Sesveta i Zagreba do vrha je napunio dvoranu Jelkovec. Domaćinu je nedostajao već dugoozlijeđeni Aleksandar Čaprić, a i još uvijek nedovoljno oporavljeni najbolji igrač Sesveta Ivan Dumenić nije ulazio u igru iako je sjedio na klupi. Zagrebu pak radi bolesti nedostajao trener Nenad Šoštarić pa se na klupi uz Andriju Nikolića opet našao Božidar Jović. Zagrebaši su utakmicu punu tenzija od početka, otvorili s dva pogotka Luke Lovre Klarice. Domaćin je brzo uzvratio pa je u 10. minuti bilo 4:4 Onda stiže serija od tri pogotka gostiju i tako se ulazi u mirniju fazu utakmice. Zagreb je do predaha uspio napraviti pet pogodaka razlike (10:15).


Sesvećani su odlični na početku drugog dijela kada postižu tri pogotka za redom i opet susret odvode u vode neizvjesnosti. Nakon desetak minute igre pogodak za pogodak, iskustvo Zagrebaša dolazi do izražaja i oni u razmaku od samo osam minuta rade seriju od 1:6 i praktički rješavaju pitanje pobjednika (17:24). Naravno da se momčad koju vodi Igor Vori nije predala. Pet minuta prije kraja uspjela je doći na minus tri (23:26). Ali Zagreb zabija na iskustvo Ivana Čupića i Luke Lovre Klarice koji je sa sedam pogodaka bio i najučinkovitiji igrač susreta i slavi 25:29. Ipak treba reći da Su Sesvete dobile drugo poluvrijeme s jedan razlike  (15:14). 


Ovo je ujedno bio i do sada poraz od Zagreba s najmanje golova razlike.


Ponovo na vratima Sesveta fenomenalni Filip Perić je napadačkim zvijezdama Zagreba obranio 11 udaraca na gol, ali i postigao čak dva pogotka sa svog gola na prazan protivnički. Sa sedam pogodaka prvo ime Sesveta bio je mladi Josip Tomić.


U narednom kolu, 25.11. Sesvete gostuju u Kutini kod Moslavine.


Sesvete: Filip Perić (11) + 2 pogotka, Marko Prpić (1); Patrik Hršak 5, Nikola Jelovčić 2, Ivan Dumenčić, Josip Tomić 7 (5), Filip Turčić, Zlatko Raužan 2, Mislav Šuker, Davor Gavrić 3, David Štrković, Nikola Finek 1, Matej Ćuk, Vito Salaj i Josip Topić 3Trener: Igor Vori


Igor Vori, trener MRK Sesvete

Bila je to danas jedna prava muška utakmica. Mi smo u drugom poluvremenu dozvolili da nam se protivnik odvoji što je onda protiv Zagreba jako teško igrati jer oni imaju svoju kvalitetu i iskustvo mislim da možemo biti zadovoljni s onim što smo danas pokazali. Uoči utakmice rekao sam svojim igračima da im je ovo najlakša utakmica sezone, jer nemamo što izgubiti protiv protivnika iz Lige prvaka, da se opuste i uživaju u igri i to su danas pokazali.  Mislim da je i publika uživala u jednom dobrom rukometu. Na nama je da radimo, da ispravljamo greške i da napredujemo iz dana u dan. Ovo nam je bila jedna dobra škola za sve nas i idemo dalje.




Josip Tomić, igrač MRK Sesvete

Teška utakmica za nas, ali pružili smo dobar otpor prvaku države, Zagrebu. To je dobar put za dalje. Cijela utakmica je bila gotovo u egalu, nismo im dali da se znatnije odvoje, igrali smo aktivno, agresivno  i nemamo si što zamjeriti. Ovo je pravi put i sad se okrećemo novoj utakmici u borbi za Ligu za prvaka.











Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 9:42:42

Create Account