Cijena izrade ograde na sportskom igralištu u Cerju skočila četiri puta u odnosu na prethodnu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.6.2022. 12:37:28
Cijena izrade ograde na sportskom igralištu u Cerju skočila četiri puta u odnosu na prethodnu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Zrinjevac je procijenio radove koje će platiti GČ Sesvete na 357 tisuća kuna, što je 4 puta više negoli po prethodnoj procjeni.



Na ovotjednoj sjednici Vijeća GČ Sesvete u fokus je uletio jedan nevjerojatan podatak, a to je povećanje cijene izrade ograde oko asfaltnog sportskog igrališta u Cerju za čak 4 (četiri) puta. Na dnevnom redu našla se, uobičajeno dosadna točka koja je svaki mjesec na dnevnom redu, a radi se o izmjenama i dopunama financijskog plana izvođenja komunalnih akcija na području naše gradske četvrti.


Tako se našla i izmjena stavke obnova ograde oko sportskog igrališta u Cerju. Naime, na traženje Mjesnog odbora Cerje, Vijeće GČ Sesvete krajem prošle godine uvrstilo je ovu točku u plan komunalnih akcija, te planiralo tu stavku s 89 tisuća kuna. Tu cifru nitko u Vijeću nije isisao iz prsta, nego se ona temeljila na procjeni Zrinjevca koji, kao gradsko poduzeće, ima monopol nad izvođenjima ovakvih i sličnih radova izgradnje dječjih i manjih sportskih igrališta i njihovo održavanje odnosno obnova.


Iz Cerja zatražena je obnova ograde oko igrališta, budući da je ona stara više d 40 godina, mreže više uopće niti nema, tek su ostali metalni stupovi koji vizualno nisu u tako lošem stanju. No, samo vizualno, jer su stručnjaci iz Zrinjevca izjavili da su stupovi truli i dotrajali, da su potencijalno opasni, te da oni ne mogu prihvatiti samo postavljanje mreže na postojeće stupove, nego se oni moraju ukloniti i potom postaviti potpuno nova ograda. 


U Vijeću GČ Sesvete nitko tu ne vidi ništa sporno, jer, stručnjaci valjda svoje znaju, no sporna je cijena. Dosadašnja je iznosila 89 tisuća kuna za postavljanje nove mreže za postojeće stupove, a za potpuno novu ogradu visine 4 metra traže 4 puta višu cifru, dakle 357 tisuća kuna.


Vijeće GČ Sesvete nema nikakve ovlasti mijenjati bilo što niti utjecati na bilo što, može tek prihvatiti ili odbiti ponudu za izvođenje radova koje na području grada Zagreba može izvesti jedino Zrinjevac. Tako su postavljena pravila.


Vijeće je na kraju prihvatilo traženu cijenu, tako da će Zrinjevac izvesti te radove, uz negodovanje dijela vijećnika koji su zatražili specifikaciju računa. Hoće li ju dobiti, vidjet će se.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account